TED Isparta Koleji Lisesi öğrencileri, okul başkanını seçti

2 Ekim 2014 17:39

TED Isparta Koleji Lisesinde iki hafta süren seçim heyecanı bugün sona erdi. Seçim sonuçlarına göre 11.sınıf öğrencisi İbrahim Han, oy çokluğu ile Okul Başkanı seçildi.

 TED Isparta Kolejinde okul seçim süreci sınıf temsilcilerinin seçilmesiyle başladı. Sınıf temsilcilerinden üç öğrenci başkanlığa aday oldu. Adaylar bir hafta boyunca afiş, slogan ve kulis çalışmalarıyla kendilerini tanıttılar. Okul Seçim Kurulu ve Sandık Kurulunda görev alan öğretmenler ve öğrencilerin yardımıyla Okul Seçimleri başarıyla tamamlandı. Seçimden önce adaylar Konferans Salonunda birer konuşma yaparak başkan olurlarsa yapacakları çalışmalar hakkında bilgiler verdiler.

TED Isparta Koleji Okul Başkanı seçilen İbrahim Han’ın ilgi alanları arasında siyaset, dünya tarihi ve futbol önemli yer tutuyor. Okul Başkanı İbrahim Han, seçildikten sonra sınıfları her ay gezeceğini, ihtiyaçları belirleyerek okul yönetimine ileteceğini ve öğrencilerin sesi olacağını, il temsilcisi olarak da görev almak istediğini söyledi.

TED Isparta Koleji Genel Koordinatörü Hayrettin Bilge Okul Başkanlık Seçimi Toplantısında yaptığı açılış konuşmasında okul başkanlık seçim süreciyle öğrencilerin demokrasi kavramını, seçme ve seçilme haklarını bizzat yaşayarak öğrendiklerini söyledi.

TED Isparta Koleji Psikolojik Danışmanı Gülin Özkan da yaptığı açıklamada okul başkan adaylarının, seçimlere hazırlanırken topluluk önünde konuşma ve liderlik becerilerini geliştirdiklerini ve beden dilini kullanmayı öğrendiklerini, Okul Seçim Kurulu ve Sandık Kurulunda görev alan öğrencilerin de takım olma ve organizasyon becerileri kazandıklarını ifade etti. Okul Meclisinin her dönem iki kez toplanacağını, Okul Meclisinde alınan kararların Okul Yönetimine iletileceğini belirten Özkan, öğrencilerin lise yaşamını hem akademik hem de sosyal açıdan en verimli bir şekilde geçirmeleri için okulda demokratik bir ortamın oluşturulmasının önemini vurguladı.   

Bu haber 1085 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...