“Öğretmenimiz yoksa çocuklarımız da yok”

2 Ekim 2014 17:53

Zübeyde Hanım İlkokulu 4. Sınıf öğrencilerinin velileri dün Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanarak eylem yaptı. Veliler okula şu anda okula bir müdür atanmadığı gibi 4 yıldır çocuklarıyla anne baba gibi olan öğretmenlerinin de ayrılmak durumunda kaldığını iddia ettiler. Veliler çocuklarının okula gitmek istemediğini ve her gün ağladığını ileri sürdüler.

2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı bilindiği üzere Isparta’da sancılı başlamıştı. Ortaya çıkan sorunlar tam Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından giderilecekti derken bu kez Zübeyde Hanım İlkokulu’nda okuyan 4. sınıf öğrencilerinin velileri ortaya çıktı.

KAPIYA DAYANDILAR

Veliler dün sabah Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kapısına dayandı. Okullarına müdürün henüz  atanmadığını, çocuklarının bulunduğu sınıfın bölüneceğini ve bu nedenden dolayı da 4 yıldır çocuklarıyla anne baba gibi olan öğretmenlerinden ayrılacağını öğrendiklerini iddia eden veliler durumun düzeltilmesini istedi. Okulun 4. Sınıfının 2 şube olduğunu ve toplam 70 öğrencinin bulunduğunu bildiren veli Yusuf Durmaz, “Okulun müdürü emekli olduğu için şu anda okulumuzda bir müdür yok.

“ÖNCEDEN MÜDÜRMÜŞ ŞİMDİ ÖĞRETMEN OLACAKMIŞ”

Ayrıca çocuklarımızın bulunduğu şube yeniden bölünecekmiş ve daha önce müdür olan biri şimdi öğretmen olarak çocuklarımızı okutacakmış. Şimdi idare 4. sınıfları bölüp üçüncü şubeyi açmaya çalışıyor. Ama öğrencilerimiz sınıfa, öğretmen ve arkadaşlarına alıştılar. Biz bunu istemiyoruz. Kura ile sınıf belirlemeye çalışıyorlar. Bizim yapabileceğimiz bir şey yok diyorlar. Biz de Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikâyetimizi aktarmak için buraya geldik” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZIN UMUDUNU KIRMAYA KİMSENİN HAKKI YOK”

Zübeyde Hanım İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Bilcan Köselerhız da çocuklarının 4 yıldır aynı öğretmenle eğitim aldığını ve öğretmenlerinden gayet memnun olduklarını bildirdi. Şimdi aynı öğretmenin yerine başkasının geleceğini öğrendiklerini ileri süren Köselerhız “Çocuklarımız 4 yıldır aynı öğretmende. Öğretmenlerine baba ve anne gibi bağlılar. Son sınıfta öğretmeninden ayrılmaz. Artık bu çocuklar ortaokula gidecek. Yönetim ve Milli Eğitim’in bu çocukların umudunu kırmaya kimsenin hakkı yok. Çocuklar çok ağlıyor. Biz protesto edeceğiz diyorlar. Bizim isteğimiz başka sınıflardan ayırsınlar. Şuanda Müdürlük kadrosu boş, onlar öğretmen atamış. Müdür makamını atamadan öğretmen ataması yapılmaz. Kendi çocukları olsa ne yapacaklar, aynı bizim gibi gelecekler” diye konuştu.

İLYAS CAN YERİNDE YOKTU

Açıklamaların ardından Milli Eğitim Müdürlüğü’ne çıkan veliler Müdür İlyas Can’ın yerinde olmadığını dilekçe ile şikâyetlerini iletmelerinin istendiğini söylediler. Veliler daha sonra “Öğretmenimiz yoksa çocuklarımız da yok” sloganlarıyla Milli Eğitim Müdürlüğü önünden ayrıldılar.

Bu haber 749 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...