Saadet Partisi’nden Kurban Bayramı mesajı

2 Ekim 2014 17:59

Saadet Partisi Merkez İlçe Tanıtma Başkanı Süleyman Zengi, Kurban Bayarmı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Zengi’nin mesajı şöyle: “Allah’ın lütfettiği iki kutsal bayramdan birisi olan Kurban bayramına ulaşmış bulunmaktayız. Bizleri Bayram günlerine ulaştıran Rabbimize sonsuz Hamd-ü senalar olsun. Bayramlar cehennemden kurtuluş günleridir. Bayram günleri  Allah katında mükafatlanmak zamanlarıdır. Bayramlar sevinç ve neşe günleridir. Bayramlar anne-babaların, çocukların ve ihtiyaç sahiplerinin sevinç günleridir, umut günleridir. Bayram sabahı tüm Müslümanların içi kıpır kıpır heyecan dolu, mutluluk dolu. Çünkü yaşanan bayram Rab katından gelen ulvi bir bayramdır.  Bayramlar, coşku, eğlenme ve mutlu olma zamanıdır.  

BAYRAM GÜNLERİ MEŞRU BİR ŞEKİLDE EĞLENME GÜNLERİDİR

Hz. Âişe (RA) şöyle anlatmıştır: «Bir defasında, Kurban Bayramı'nın ilk günlerinde Hz. Peygamber yanıma girdi. Yanımda, "Buâs" ezgilerini (def çalarak) okuyan iki kız vardı. Yatağına uzanıp, yüzünü çevirdi. Derken babam Ebû Bekr (RA) içeri girdi. "Bu ne! Resulullah'ın (SAV) yanında şeytan çalgıları mı?" diyerek beni azarladı. Bunun üzerine Hz. Peygamber (SAV) ona dönerek, "Onlara dokunma" buyurdu. Ben de babam bir şeyle meşgul olunca kızlara işaret ettim, onlar da çıktılar. (Müslim, Salatu'l- îdeyn,16).

KURBAN BAYRAM GÜNÜ YAPILACAK İLKLER

Hz. Peygamber SAV Efendimiz şöyle buyuruyor:

Bu günümüzde yapacağımız ilk şey bayram namazını kılmak, sonra (evlerimize) dönüp kurban kesmek olacaktır. Her kim böyle yaparsa sünnetimize uygun iş yapmış olur. Kim (namazdan) önce kurban keserse, o ancak ailesine bir et sunmuş olur. Bu kestiği kurban olmaz»  (Buhari, Edahî,1. VI,234)

KURBAN BAYRAM GÜNÜ YAPILMASI MENDUP AMELLER

Kurban Bayramı'nda kurban kesecek kimsenin onun etinden yemesi için namazdan önce bir şey yememesi güzel bir davranıştır. Sonra namaza erken davranıp sabah namazını mahalle mescidinde kılarak bayram namazı için, varsa namazgâha ve büyük camiye gitmek; namaza giderken Ramazan Bayramı'nda içinden ve Kurban Bayramı'nda açıktan tekbir getirmek; dönüşte mümkün ise başka yoldan gelmek; müminlere rast geldikçe güler yüzlü olmak ve tatlı söz söylemek; gücü yettiğince çok sadaka vermek menduptur. (Meraku'f-Felah, İstanbul 1327, 158).

TEŞRİK TEKBİRLERİNE RİAYET EDELİM

 « Bayramlarınızı tekbirler ile şenlendiriniz.» (hadis-i şerif)

Teşrik tekbirlerini farz namazlardan sonra söylemek vaciptir

Arefe günü sabah namazında başlar bayramın dördüncü günü ikindi namazında son bulur (23 vakit)

Teşrik tekbiri;

Allahü Ekber, Allahü Ekber, Lâilahe İllallahü vallahü Ekber. Allah’ü Ekber ve Lillahilhamd.

Bu bayramda Dünyanın çeşitli yerlerinde, İslam âlemi çeşitli zulümler görüyor, Müslümanlar katlediliyor. Çok yakınımızda Müslümanlar kıyasıya bir savaşın içindeler ve düşmanlarından da medet beklemektedirler.

İslam Dininin her emri, her ibadeti sayısız hikmetler ile doludur. Bu itibarla Kurban Bayramından ders almak mecburiyetindeyiz.

Kurbanda hac vardır. Hacca gitmek demek bir buçuk milyar Müslüman’ın tek bir ümmet olduğunu göstermek ve yaşamak demektir. Bu yılda milyonlarca Müslüman bir araya gelerek yek vücut, tek bir ümmet olduğumuzu gösteriyoruz. “Ya Rabbi, Huzuruna geldik, senin emrini tutacağımıza söz veriyoruz” diyoruz. Böylece hayırları işlemeye, şerleri men etmeye, yani cihad etmeye İslam birliğini kurmaya, Dünyaya Saadetin gelmesi için çalışmaya söz veriyoruz.

Kurbanda Allah’a itaat vardır. Allah’ın emri en büyüktür. Allah’ın emri üzerinde başka bir emir güç kabul edilemez. Biliyoruz ki Allah (c.c)’ın emrini tutan insanlara Cenab-ı Allah her zaman yardım eder.

Kurbanda infak vardır. Her Müslüman kardeşini düşünmek mecburiyetindedir. Malının bir kısmını Cenab-ı Allah’ın emirleri doğrultusunda infak eder. Yine malının bir kısmıyla Hakk’ın hakimiyeti için çalışmalara manen ve maddeten destek olur.

Milli Görüşün temel anlayışı Hakk’ı üstün tutan anlayışın hakim olması için çalışmaktır. Milli Görüşün yegane partisi Saadet Partisi ve değerli mensupları bütün engellemelere rağmen çalışmalarını gayretle yürütmektedirler.

Saadet Partimiz bir takım bahanelerle devlet  desteğinden mahrum bırakılmaktadır. Ancak biz biliyoruz ki onların mahrum bırakmaya  çalıştığı imkanlar camiamızda fazlasıyla mevcuttur.

Gördünüz “ONLARCA” yanlışınız “BİR” doğru etmedi… Şimdi üçüncü yanlışınızı yapıyorsunuz. 2003 te yaptığınız hataları bugün yine başka bir hatayla düzeltme iddiasındasınız. Ama yine yanlış yapıyorsunuz!

VEBAL VAR

Bütün dünya “kocaman bir yalana” inandırılmıştı. Saddam’ın elinde kimyasal silahlar vardı ve bu silahlar dünya barışını tehdit ediyordu. Bu kocaman küresel yalan rüzgarı Türkiye’mizi de etkisi altına almıştı. AKP iktidarının ilk imtihanı da işte bu uydurulmuş koca yalandı. Bu yalanın peşine takılan iktidar bir taraftan ABD ile flört ederken diğer taraftan da tezkere kamuoyunu oluşturmakla meşguldü. Evet Saddam’ın tehlikeli silahları Türkiye’yi te tehdit ediyordu ve Amerika, hem Irak’ı “özgürleştirecek”! hem de Türkiye’mizi bu büyük tehditten kurtaracaktı. Bütün herkes bu yalanın ardında katar olurken ”hakikatleri haykırmak, yanlıştan alıkoymak,” yine O’na düşmüştü. Tezkerenin geçmemesi için adeta seferber olunmuş, bazı milletvekilleriyle de görüşmeler yapılıyordu. Milli Görüş Lideri Cennet Mekan Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN Hocamız, konjonktürel yalana karşı Müslümanca düşünmek ve Müslümanca tavır alma çağrısını öyle etkili dile getirmişti ki, bu uyarı tezkerenin de seyrini değiştirmişti. Hafızalara kazınan o uyarı bugün de aynı manasını koruyor.

 “Bu tezkere Meclis’ten geçer de Irak’ta bir Müslüman sizin yüzünüzden öldürülürse yedi sülaleniz başını secdeden kaldırmasa dahi bunun vebalinden kurtulamazsınız”

Hevesler kursakta kaldı..  Tezkere geçmedi…  Zalimlere verilmiş sözler sortilerle, lojistik desteklerle tutuldu. Irak’ta 500 bini çocuk, tam 2 milyon Müslüman katledildi

Bu vesileyle hepinizin kurban bayramınızı tebrik ediyor, İslam Alemindeki zulümlerin ve savaşların sona ermesini nihayetinde İslam Birliğinin kurulmasına vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyoruz”.

 

Bu haber 756 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...