Yatırımı İzmir’e kaydırdılar

2 Ekim 2014 18:12

Isparta'nın iki büyük sanayi kuruluşu, fabrikasında çalıştıracak nitelikle personel bulamayınca büyüme politikasına yönelik yatırımlarını İzmir’e kaydırdı.

Isparta, sanayi alanındaki 2 önemli firmasını İzmir'e transfer etti. Sanayi kuruluşlarının pazara daha yakın olan ve ticari açıdan stratejik önemi sahip bu kentte büyüme hamleleri içerisine girmesi Isparta için bir taraftan gurur verici, diğer taraftan da üzücü. Zira önümüzdeki süreçte yatırımlarına devam etmesi beklenen 2 önemli sanayi tesisi artık büyüme yatırımlarını İzmir'de gerçekleştirecek. Belki de Isparta'daki tesislerini zamanla İzmir'e kaydıracaklar.

İZMİR'E YERLEŞEBİLİRLER

Isparta'dan İzmir'e transfer ettiğimiz iki sanayi tesisimizden birisi ÜNMAK. Bu marka ile Türkiye'nin en önemli kalorifer kazanı imalatçısı haline gelen ve Dünyada 50'e yakın ülkeye ihracat gerçekleştiren Ünlüsoy Ailesi, Afyon'dan sonra ikinci yatırım hamlesini İzmir'e gerçekleştirdi. İzmir'i limana yakınlığı ve dolayısıyla dış ticaret için önemli imkânlar sunması Ünlüsoy'ların yatırımlarını bu kente çekmesinde etkili oldu ancak en önemlisi nitelikli personel. Kazan ve benzeri malzemelerin imalatında nitelikli personel bulmakta zorlanan Ünlüsoylar, çözümü İzmir'de buldu.

İMAJ, İZMİR'DE BÜYÜYECEK

Öte yandan yatırımlarını İzmir'e kaydıran, bir diğer firma da Özkutlu-Mir Mobilya. Şirketi yöneten Özkutlu ailesi, nitelikli personel bulamayınca tesisini İzmir'e taşıdı. İzmir'de yatak imalatı ve Ar-Ge üzerine yatırım gerçekleştiren Özkutlular, önümüzdeki süreçte bu kentte fabrika yatırımı yapmayı hedefliyor.

 

Bu haber 653 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...