Bayramda trafik terörüne kurban gitmeyin!

2 Ekim 2014 18:12

Türkiye, trafik kazalarında en fazla can kaybını bayram tatillerinde yaşıyor. Geçen yıl kurban bayramında meydana gelen kazalarda 131 vatandaşımızı yitirdik. Son 9 kurban bayramında ortalama günlük 17 kişi hayatını kaybetti. Yani Türkiye ölümlü trafik kazalarında rekoru hep bayram tatillerinde kırdı. Isparta Şoförler Odası Başkanı Ahmet Tural da yola çıkacak sürücülere önemli uyarılarda bulundu.

Türkiye’de, yılda ortalama 5 bin kişinin ölümüne, binlerce kişinin yaralanmasına yol açan trafik kazaları, bayramlarda diğer günlere oranla daha da artarak, bayramı acıya dönüştürebiliyor.

İşte bu noktada Isparta Şoförler, Otomobilciler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Ahmet Tural, bayram tatilinde özellikle uzak mesafelere gidecek sürücüler önemli uyarılarda bulundu.

Kurban Bayramı tatiline çıkacakları uyaran Başkan Tural, bayram tatilinde kurallara uyulmasını isteyerek bu bayramda yağışlı hava yollara dikkat edilmesini istedi. Yola çıkmadan önce meteorolojinin uyarılarının dikkate alınmasını isteyen Isparta Şoförler, Otomobilciler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Ahmet Tural, “Bayram tatillerinde trafik 10 katın üzerinde bir artış gösteriyor. Tatil süresinin kısa olmasına rağmen 16 milyon kişinin yollara düşmesi bekleniyor. Son 9 Kurban bayramında ortalama günlük 17 kişi hayatını kaybetti. Sürücüleri uyarıyorum. Kurallara harfiyen uyun, uykusuz ve yorgun asla yola çıkmayınız. En önemlisi metrolojinin uyarılarını mutlaka dikkate alınız” dedi.

-“YAŞANAN ACILARA RAĞMEN KURALLARA UYULMUYOR”

Yeni kazalar sebep olmamak için sürücüleri uyaran Tural, “Yola trafiğin az olduğu saatlerde çıkmaya çalışın. Çünkü bayramlarda artan trafik kazaları herkesi derinden üzüyor. Bu acı bilançoya rağmen trafik kurallarına uyma konusunda yeterli hassasiyet gösterilmiyor. Geçen sene 9 günlük Kurban Bayramı’nda 131 vatandaşımız trafik kazalarında hayatını kaybederken, 6 bin 738 kişide yaralanmıştı. Kazalarda yaşanan yaralanma ve ölümleri ancak trafik kurallarına uyarak durdurabilir ve azaltabiliriz” diye konuştu.

-“YAĞIŞLI HAVAYA DİKKAT”-

Yağmurlu havaların etkisi altına giren ülkemizde özellikle kuzey bölgelerde aşırı yağışların etkili olduğunu da ifade eden Başkan Tural, “Kurban Bayramı’nı yağışlı bir mevsimde kutlayacağız. Bayram ziyaretlerine gidip gelirken bu yağışlı havalara ve yollara oldukça dikkat etmeliyiz. Sürücülerimiz hava durumu uyarılarını takip ederek, sis ve yağmurlu havalarda meydana gelebilecek kazalara karşı önlem almalıdır. Bunun için mutlaka araçların bakımı yaptırılmalı, zincir ve çekme halatı bulundurmalı, aracın antifriz, yağ, cam suyu gibi eksikleri gidermeden yola çıkılmamalı” şeklinde konuştu.

-“BİR GÜNDE 37 HAYAT YOK OLDU”

Bayram ziyaretlerine giderken toplu taşım araçlarının tercih edilmesini isteyen Tural, otobüs şoförlerini de uyararak, “Kendi canınız kadar diğer insanların canları da size emanet edilmektedir. En iyi sürücü hız yapan değil, kaza yapmayandır. İyi sürücü yol verir, yol gösterir ve hatalı sollama yapmaz. Kuralları ihlal etmez. Son 9 yılda, 62 gün kurban bayramlarında tatil yapılmış. Yaşanan trafik kazalarında bin 64 vatandaşımız canını kaybederken 36 bin 438 vatandaşımızda yaralanmıştır. Bayram günlerinde ortalama 17 ölümlü kaza yaşanırken 2013 yılında ki 9 günlük Kurban Bayramında 16 Ekim günü 37 vatandaşımız trafik kazalarında hayatını kaybederek aileleri perişan olmuştur. Kaybedilen canların yanında milyarlarca liralık da zarar meydana gelmiştir. Şoförlerimiz kişisel sorumlulukların bilincinde olmalıdır. Kurallara uymada gösterecekleri başarı, sorunun önemli bir kısmının ortadan kalkması için tek başına yeterlidir" şeklinde konuştu.

Bu haber 795 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...