“Bayramlar kardeşliğimizi güçlendirir”

2 Ekim 2014 18:16

Dini Bayramlarımızdan biri olan Kurban Bayramını 4 Ekim Cumartesi günü kutlayacağız. Tüm Halkımızın Kurban Bayramının neşe ve huzur içerisinde geçmesini temenni ediyorum. Millet olarak; sevgi ve hürmetin, yardımlaşma ve dayanışmanın, inanç ve ihlâsın eşsiz örneklerine şahit olacağımız mübarek Kurban Bayramı’na ulaşmanın heyecanı yaşamaktayız..

Şüphesiz hem dini, hem de milli bayramlarımız bizi birbirimize yaklaştıran, aynı istikamete yönlendiren ve aramızdaki engelleri kaldıran ayrıcalıklı günlerdir. Bu itibarla millet hayatında önemli ve vazgeçilmez yerleri bulunmaktadır. İdrak ettiğimiz Kurban Bayramı’nda dualarla yapılan ibadetlerin, gerçekleştirilen ziyaretlerin, uzanan yardım ellerinin bizi sımsıkı bir şekilde sardığı ve kardeşliğimizi güçlendirdiği açıktır. Bayramlar vefanın sırrını, hatırlamanın ve sadakatin zenginliğini, tanışmanın ve kaynaşmanın derin anlamını yaşadığımız ve yaşattığımız eşsiz zamanlardır.

Isparta Belediyesi olarak da Kurban Bayramı’nı vatandaşlarımızın en iyi şekilde kutlamaları için tüm önlemleri aldık. Zabıta Müdürlüğümüz, Temizlik İşleri Müdürlüğümüz, İtfaiye Müdürlüğümüz ve Veteriner İşleri Müdürlüğümüz bayram ve Bayram öncesi tüm tedbirlerini almış durumdadırlar. Özellikle Zabıta Müdürlüğümüz, halkın sağlıklı ve hijyenik gıdalar satın alması için denetimlerini biraz daha hassasiyetle davranarak sürdürmektedir. Bu arada olası bir sorun için 7/24 telefonlarımız açık olacaktır. Sorun yaşayan vatandaşlarımız belediyemiz telefonlarına müracaat ettikleri takdirde anında sorunlarının çözüleceğine inanmalarını istiyorum.

Kurban Bayramında Temizlik İşleri Müdürlüğümüz de görevi başında olacaktır. Belediyemiz tarafından belirlenen kesim yerleri ve diğer cadde ve sokaklarımız bayram’da da temiz tutulmaya özen gösterilecektir.

Kurban Bayramı vesilesi ile Bayram’ın 1. ve 2. günleri halk otobüslerimiz ücretsiz olarak servis gerçekleştireceklerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz hemşerilerimin Mübarek Kurban Bayramı’nı en samimi duygularla kutluyor; hemşerilerime Cenab-ı Allah'tan huzur, sağlık ve mutluluk diliyor, güzel bir bayram geçirmelerini içtenlikle temenni ediyorum.”

 

Bu haber 815 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...