OBM’den Üretim ve Silvikültür Tatbikatları

9 Ekim 2014 15:31

Isparta Orman Bölge Müdürlüğünde 29 Eylül-02 Ekim tarihleri arasında ve yedi Orman İşletme Müdürlüğünü kapsayan Sütçüler, Eğirdir, Gölhisar, Burdur ve Bucak ormanlarında yapılan tatbikatlar 350 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. İşletme müdürleri, müdür yardımcıları, işletme şefleri, orman muhafaza memurları, üretimde görevli personelin yanı sıra, üretimde çalışan orman köylülerinin ve kooperatif üyelerinin de katıldığı tatbikatta; meşcereye yapılacak silvikültürel müdahaleler, üretimde verimliliği artırmak, standartlara uygunluk, kaliteli üretim, ürün zayiatlarının en aza indirilmesi, iş ve işçi güvenliği konuları işlendi.

Bölge Müdür Yardımcısı Saim Mere’nin başkanlığında Silvikültür Şube Müdürü Ahmet Şahan; sıklık bakımı, ilk aralama, meşcere bakımı ve gençleştirme konularında, İşletme ve Pazarlama Şube Müdürü Necip Büyükyıldırım ise üretim, kesim teknikleri, standardizasyon, boylama ve piyasa talepleri konularında katılımcılara bilgiler aktardı.

Yapılan uygulamalarla üretime konu edilen ağaçlar üzerinde kesme, soyma ve boylama teknikleri gösterildi. Tatbikatta piyasanın isteklerine göre standardizasyona da dikkat ederek kesilen ağaçtan en yüksek verimliliğin nasıl alınacağı gösterildi.

Bucak Orman İşletme Müdürlüğü Pamucak Şefliğine yapılan tatbikatı izleyen Isparta Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci “Ormanlarımızın sağlığını korumak ve kalitesini arttırmak amacıyla silvilkültürel müdahalelerin yerinde, zamanında ve en uygun şekliyle yapılmasının büyük önem arz ettiğini, orman varlığımızın sürdürülebilir şekilde yöneterek gelecek nesillere aktarılması ve ülkemizin odun hammaddesi ihtiyacının karşılanması amacıyla yapılan üretim çalışmalarında iş güvenliği tedbirlerinin alınarak ormanların milli servet olduğunun mutlak idraki ile standardizasyona da dikkat ederek kesilen ağaçtan en yüksek verimin alınmasını gerektiğini” belirtti.

Bu haber 1050 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...