Kömür yasağında kapsam belli oluyor

9 Ekim 2014 15:38

İlimizde çevre ile ilgili kararlar alan Mahalli Çevre Kurulu bugün saat 14.00’da toplanacak. Toplantıda kömür yakma yasağı ele alınacak.

Uzun süredir toplanması beklenen Mahalli Çevre Kurulu (MÇK) bugün toplanıyor. MÇK Başkanı Vali Yardımcısı Tahir Demir, daha önce alınan kömür yasağı konusunda kararlı olduklarını açıkladı. Bugün gerçekleştirilecek olan toplantıda doğalgaz altyapısı sağlamada güçlük çeken grupların nasıl yol izleyeceklerini ele alacaklarını bildiren Demir, ‘’Son 5 yılda iflas edenler, halen icra dairesinden borçlu dosyası olanlar, halen işsiz olanlar, halen asgari ücretle çalışanlar, halen evinde tek emekli maaşı olanlar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan ayni nakdi yardım alanlar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden destek alanlar ve 2022 sayılı kanundan yararlananlar gibi toplumun fakir veya zorda olan kesimlerini dikkate alan bir karar çıkarmaya çalışacağız’’ dedi.

‘’FAKİRLERİ ZORLAYAN BİR KARARIN ALTINA İMZA ATMAYACAĞIZ’’

Öte yandan zaten önceki alınan kararda da fakirleri zorlayan bir yaptırım öngörmediklerini açıklayan Demir, ‘’Bizim asıl hedefimiz maddi durumu iyi olanların kömürden vazgeçip, doğalgaza geçmeleri halinde yazın güzel havalarını kışa taşıyacağımızı düşünmekteyiz.

2009 yılında alınan kömür yasağı kararı maalesef mahkemeden dönmüştü. 2009’dan bu yana 5 yıl geçmesine rağmen halen bu şehirde yüzde 60 oranında doğalgaz kullanılmamakta, kömür ve fueloil kullanılmaktadır. Bu da herkesi çok kötü bir şekilde etkilemektedir. Bir marka şehir olması gereken Isparta’nın hava kalitesi yönünden dibe vurduğu alenen ortadadır. Temiz hava isteyenleri özellikle destekliyorum. Çünkü insanımıza en değerli hizmeti sunmak için öncelikle en kaliteli havayı sunmamız gerekiyor. Sağlıklı bir yaşam için Isparta’da kömürün sonlandırılması ve çağdaş bir yakıt olan doğalgazın kullanılması gerekmektedir’’ şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 719 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...