SDÜ Yüzme Havuzu Engellilere kapılarını açtı

10 Ekim 2014 18:49

Süleyman Demirel Üniversitesi 29 Ekim Yüzme Havuzu kapılarını engelli gençlere açtı. Bu kapsamda, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Yüzme Antrenörü İbrahim Kaç, SDÜ 29 Ekim Yüzme Havuzu’nda verdiği yüzme kursuyla engelli gençlere bir umut olup onları topluma kazandırıyor.

Kursa, 7’den 70’e herkesin katılabileceğini dile getiren Kaç; haftanın 6 günü (Pazartesi hariç) kursun olduğunu söyledi. Başvuruların Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Engelli Spor Merkezi’nde ya da 29 Ekim Yüzme Havuzu’nda yapılabileceğini aktaran Kaç, “Tüm branşlarda olmak üzere kişinin fiziksel engeline göre en alt basamaktan profesyonel seviyeye kadar yüzme eğitimi verilmektedir. Bu eğitim sonucunda kişi, Millî Takıma kadar yükselme şansına sahiptir.” dedi.

1-3 Mart 2014 tarihlerinde İstanbul‘da yapılan “Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonası”nda s7 ve s9 grubunda Türkiye şampiyonu olan yüzücüler; Zeki Yiğit Selçuk ve Engin Demiralay, “Bedensel Engelliler Yüzme Millî Takım Kampı”na çağırıldıklarını sözlerine ekleyen Kaç, bu olayın gurur verici olduğunu dile getirdi. Sporcuların “Bedensel Engelliler Yüzme Millî Takım Kampı”na çağırılmalarının hem Isparta hem de kendisi için gurur verici olduğunu söyleyen Kaç, SDÜ’ye de sunduğu fırsatlardan dolayı teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

 

 

Bu haber 1743 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...