İstasyon Caddesi’nde asfalt çalışmaları başladı

13 Ekim 2014 16:37

Isparta Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce şehrin çeşitli yerlerinde gerçekleştirilen altyapı ve dayanıklı asfalt çalışmaları sürüyor. Batıkent ve Binbirevler Mahallesi’ndeki çalışmaların ardından ekipler şimdide şehrin en işlek caddelerinden birisi olan İstasyon Caddesi’nde çalışma başlattı. Çalışmalar İstasyon Tren Garı ile Kaymakkapı Meydanı arasında gerçekleştirilecek.

Çalışmalar kapsamında ilk olarak Tren Garı ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında kalan Kaymakkapı’ya çıkış yönünde başlatıldı. Bu kapsamda Tren Garı ile ŞAİK Anadolu Lisesi arasında Fen İşleri Müdürlüğü’nce yorgun asfaltın kaldırılması çalışmaları başlatıldı. Çalışmalarda yer yer 40 cm’ye ulaşan kalınlıktaki asfalt, freze makinesiyle kaldırılıyor.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, beraberinde başkan yardımcıları ile yatırımcı daire müdürleriyle İstasyon Caddesi’nde süren çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Günaydın, şehrin en işlek caddeleri arasında olan İstasyon Caddesi’ndeki çalışmaların çok daha kısa zamanda tamamlanabilmesi amacıyla mevcut ekiplere takviye ekipler oluşturulacağını söyledi.

İstasyon Caddesi’nde yapılan çalışmalar esnasında mevcut asfaltın 6 kattan oluştuğunu ve üst üste dökülen ve geçici çözümler oluşturulmaya çalışılan caddenin şehir kodunun ciddi anlamda bozulduğunu söyleyen Başkan Günaydın, bundan dolayı cadde üzerindeki çok sayıdaki binanın çukurda kaldığını ifade etti. Caddede asfalt ile birlikte yaklaşık 80 cm’ye ulaşan dolgu ile karşılaşıldığını ve 40-50 yıl önce oluşturulmuş olan mevcut şehir kodunun bozulduğunu dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, kaldırımların da dolgu üzerine yapıldığını kaydetti.

İstasyon Caddesi’ndeki şehir kodunun eski haline dönüştürüleceğini ve yine çift şeritten oluşan caddenin her iki şeridinde de yeni su hatlarının çekileceğini, bu hatların binalara bağlantılarının gerçekleştirilerek hatların tamamen yenileneceğini aktaran Günaydın, bununla birlikte kanalizasyon hattının da gözden geçirileceğini anlattı. Caddede, tüm yeni caddelerde yaptıkları gibi yağmur suyu hat çalışmalarının da yapılacağını hattın Tren Garı bölgesinde yer alan ana hatta bağlantısının oluşturulacağını dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Tüm bu çalışmaları bir an önce bitirebilmek amacıyla ek ekipler oluşturuyoruz. Caddemizde kaldırımlar askıda kalıyor. Caddenin ana zeminini bulacağız ve ardından altyapı ile birlikte stabilize ve dayanıklı asfaltını dökeceğiz” dedi.

Defalarca üst üste dökülen asfaltlar sonrasında şehir kodunun bozulmuş olduğunu ve şehir kodunun eski haline getirileceğini aktaran Başkan Günaydın, “Kısa zamanda bu caddemizi bitirerek 50 sene önceki şehir kodunu elde edeceğiz. Zor bir çalışma olacak. Tren Garı ile Kaymakkapı arasında gidiş geliş olmak üzere yan bağlantılar ile birlikte 2 bin400 metreuzunluğunda bir çalışma yapılacak. Geleceğimiz için yaptığımız bu çalışmaların şimdiden vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

 

 

 

Bu haber 1007 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...