“Bizle birlikte halk ve Devlet kazansın”

13 Ekim 2014 16:57

Akfen Holding Murahhas Azası İrfan Erciyas, hastane içindeki yer alan ticari alanlarla ilgili düşüncelerini açıkladı. Erciyas, yatırımdan herkesin faydalanması gerektiğini belirterek, ‘’Bizle birlikte halk ve devlet de kazansın istiyoruz. Bu bir pastayı birlikte paylaşma projesidir’’ dedi.

Şehir Hastanesi’nin yapımına başlandı. Ancak kamuoyu tarafından en çok merak edilen konu hastane içinde yer alan ticari alanlara ne yapılacağı ve kim tarafından işletileceği konusu. Bu anlamda sektör temsilcileriyle sürekli toplantı yapan yüklenici firma temsilcileri doğruyu bulmaya çalışıyor.

‘’ŞU ANDA HİÇBİR FİKRİMİZ YOK’’

Ticari alanların nasıl değerlendirileceği konusunda şu anda herhangi bir fikirlerinin bulunmadığını belirten Akfen Holding Murahhas Azası İrfan Erciyas, ‘’Ticari alanla ilgili planladığımız şuanda hiçbir şey yok. Bu hastane yapım süresinde bunu da çözeceğiz. Burada yaşayan, bu işle bağlantılı esnaf ve yatırımcıyla bir fikir alışverişimizin olması lazım. Biz buraya ne yapmalıyız? Doğru yatırım ne? Hem Isparta’da bu işi yapanlar mağdur olmasın, hem de biz yapacaksak doğru bir şey yapalım. Dün burada bir toplantı yaptık. Toplantıya ITSO Başkanımız ve bağlı derneklerin temsilcileri katıldı. Onların fikirlerini aldık. Yeniden çalışma yapacağız. Bir dahaki toplantıda buraya ne yapacağız anlatacağız. Bizim hedefimiz burada bir yatırım var. Isparta halkı ve devlet kazansın. Biz de yatırımcı firmayız biz de kazanalım. Bu bir pastayı birlikte paylaşma projesidir’’ dedi.

‘’ISPARTA’DA KONAKLAMA SORUNU OLDUĞUNU GÖRDÜM’’

Öte yandan Isparta’ya geldiklerinde bir araştırma yaptıklarını ve artık Isparta’da AVM’nin çok cazip gözükmediğini belirten Erciyas, ‘’Ama ticari alana da bir şey yapmamız lazım. Ne olabiliri hep tartışıyoruz. Kafamızda oluşan herhangi bir şey yok. Ama ben burada bir şey gördüm. Isparta’da üniversitede 60 bin öğrenci var. Bu öğrencilerin büyük kısmı Isparta dışından geliyor. Burada konaklamaya ihtiyaç var. Yurt, konukevi ve otel olarak. Hasta yakınları gelecek, onlara ihtiyaç olacak. Burada belki hastane bağlantılı bir şey olabilir. Yurt işinin acil olduğu da söylendi. Bu konuda bir çalışma yapacağız’’ diye konuştu.

‘’CAZİP GELEN BİR ŞEY OLURSA ONU DA ISPARTA’YA YAPARIZ’’

Bu arada Isparta’ya yatırım yapmaya devam edebileceklerinin de sinyalini veren Erciyas, ‘’Ekonomik olarak Isparta’ya ilk kez geldik. Yatırım dönemimizde cazip bir şey varsa bunu değerlendiririz. Burada yapılması gereken bir şey görürsek onu da yaparız’’ şeklinde konuştu.

Bu haber 670 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...