755 Yatak kapasiteli Hastane 1000 kişiye iş yaratacak

13 Ekim 2014 16:58

Akfen Holding Yöneticileri, Şehir Hastanesi projesinin tanıtımını yaptı. 573 milyon TL’ye mal olacak hastanede genel hastanelerin dışında yenilikler yer alacak. Bunların başında Anjiyo birimi yer alıyor. Artık açık kalp ameliyatları da Isparta’da yapılabilecek.

Akfen İnşaat tarafından kamu-özel sektör işbirliği (PPP) modeli ile yatırımı üstlenilen 755 yatak kapasiteli Isparta Şehir Hastanesi’nin proje tanıtımı dün düzenlenen toplantı ile gerçekleştirildi. Toplantıya; İl Sağlık Müdürü Mehmet Karakaya, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Osman Aydın, Akfen Holding Murahhas Azası İrfan Erciyas, Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Selim Akın, Akfen İnşaat Genel Müdürü Coşkun Mesut Ruhi, Akfen İnşaat Genel Müdür Yardımcısı Erkan Erciyas, Akfen İnşaat Proje Koordinatörü Köksal Eren ve Akfen İnşaat Proje Müdürü Cem Ortakçı katıldı.

“573 MİLYON TL YATIRIM YAPACAĞIZ”

Proje için 573 milyon TL yatırım yapacaklarını açıklayan Akfen Holding Murahhas Azası İrfan Erciyas, Isparta Şehir Hastanesi’nin yatak kapasitesi, teknolojik imkânları ve sahip olduğu diğer alt yapı özellikleri ile son derece modern bir şehir hastanesi olacağını söyledi. Erciyas, inşaat dönemi boyunca Sağlık Bakanlığı’nın kendilerine hiçbir bedel ödemeyeceğini ve her şeyden kendilerinin sorumlu olduğunu vurguladı. Şehir Hastanesi projesinin entegre yapısı ile sadece Isparta’nın değil bölgenin en büyük sağlık merkezi olacağını ifade eden İrfan Erciyas, “İnşaata başladıktan sonra 2 yıl içinde Şehir Hastanesi’ni hizmete açmayı hedefliyoruz” dedi. 

HELİKOPTER PİSTİ ACİL TARAFINDA OLACAK

Ayrıca hastanede bir de helikopter pistinin bulunduğunu ifade eden Erciyas, ‘’Helikopter pistimiz acil kısmının arkasında olacak. Gelen hasta direk buradan giriş yapacak’’ diye konuştu.

‘’1000 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK’’

Erciyas bunun yanında devletin sağladığı tıbbi personelin dışında ayrıca 1000 kişiye de istihdam sağlanacağını duyurdu.

‘’TEK SORUN TRAFİK OLABİLİR’’

Bu arada hastanenin yeriyle ilgili çıkan bazı haberlere de açıklık getiren Erciyas, ‘’Hastanenin yeri konusunda tercih bize ait değil. Bakanlık tercih etti, biz yapmak zorundayız. Benim endişem yok. Burada bir trafik sorunu olacağından esnaf da bahsetti. Bu gayet normal. Bir trafik artışı olacak. Ama gerek hastanenin araç kapasitesi, ticaret merkezi yapılırsa içerisindeki araç parkı yoğunluğu hafifletecektir. Asıl olan Isparta’ya canlılık ve katma değer katan bir yatırımın gelmesi. Altyapıya her zaman çözüm bulunur’’ şeklinde konuştu.

İŞLETME SÜRESİ 25 YIL OLACAK

Öte yandan projenin teknik özellikleri hakkında bilgilendirmelerde bulunan Afken İnşaat Genel Müdürü Coşkun Mesut Ruhi de Şehir Hastanesi’nin 198 bin m2 alana yapılacağını söyledi. Genel hastane bölümünün 450, kadın doğum ve çocuk hastanesi bölümünün ise 305 olmak üzere toplam 755 yatak kapasitesine sahip olacağını ifade eden Ruhi, ‘’Ayrıca proje kapsamında 18 adet ameliyathane ve 204 adet poliklinik yer alacak. 67 bin m2’lik kapalı otopark alanı 2262 araç kapasitesine sahip olacak” diye konuştu.

İLK DEFA ANJİYO BİRİMİ BU HASTANEDE OLACAK

Diğer taraftan gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akfen Holding Murahhas Azası İrfan Erciyas ile Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Osman Aydın, Isparta’daki hiçbir hastanede anjiyo biriminin olmadığını bu yatırımın Şehir Hastanesi’nde olacağını açıkladılar. Ayrıca Şehir Hastanesi’nin açılmasıyla birlikte kapanacak olan diğer hastanelerdeki cihazların ilçe hastanelerine devredileceğini duyuran Aydın, ‘’İhtiyaç fazlaları ise diğer illere gönderilecek’’ dedi. Şehir Hastanesine kurulacak olan cihaz parkının yaklaşık 30 milyon TL’ye mal olacağını bildiren Erciyas, ‘’Ayrıca binamız en ağır depremlere bile dayanıklı şekilde yapılacak ve raylı sistem teknolojisi kullanılacak. Deprem anında yer sallanırken bina hiç oynamayacak’’ şeklinde konuştu.

RAKAMLARLA ISPARTA ŞEHİR HASTANESİ

Toplam Yatak Kapasitesi: 755

Genel Hastane: 450

Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi: 305

Toplam Kapalı İnşaat Alanı: 197 bin649 m2

Teşhis Tedavi ve Yataklı Katlar: 129 bin789 m2

Kapalı Otopark Alanı: 67 bin860 m2

Toplam Poliklinik Sayısı: 204

Toplam Ameliyathane Sayısı: 18

Ameliyathane: 16

Doğum Ameliyathanesi: 2

Toplam Kapalı Otopark Araç Kapasitesi: 2262

İnşaat Süresi: 2 Yıl

İşletme Süresi: 25 Yıl

Yatırım Bedeli: 573 Milyon TL

Bu haber 1366 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...