Yaralar sarılıyor

15 Ekim 2012 19:23

Beraberinde Vali Yardımcısı Niyazi Can, Isparta Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Ömer Uyan, Orman Bölge Müdürü M. Sait Yorulmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, İl Sağlık Müdürü Mehmet Karakaya, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Muhammed Arabacı ile birlikte yangın yerinde incelemelerde bulunan Vali Memduh Oğuz, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Sütçüler Kaymakamı Ahmet Başbaydar, Sütçüler Belediye Başkanı Hüseyin Müftüoğlu, Hacı Ahmetler Köyü Muhtarı Süleyman Özcan ve vatandaşlar tarafından karşılanan Vali Memduh Oğuz, devletin yaraları en kısa sürede saracağını belirtti.

12 ev, 12 samanlık ve 4 (müştemilat) ardiyenin yandığı yangında can kaybı olmaması teselli kaynağı oldu.

9 teknik ekip, 7 muhafaza memuru, 105 söndürme işçisi, 13 jandarma, 3 helikopter, 1 uçak, 4 pikap, 6 ilk müdahale aracı, 15 arozöz, 3 su ikmal aracı, 1 minibüs, 2 dozer, 1 greyder ve 2 treyler ile Sütçüler Kaymakamı Ahmet Başbaydar’ın önderliğinde 10 saatlik mücadele neticesinde kontrol altına alınan yangında can kaybı olmamasının teselli olduğunu belirten Vali Oğuz; “Bu gün devletimiz burada mağdur olmuş vatandaşlarımıza yardım elini uzatmıştır. Yangında zarar gören vatandaşlarımıza ilk yardım mahiyetinde, afet yardımı olarak 60 bin lira para dağıtılmıştır. Vatandaşların ilk yaralarını sarmak için 5 bin lira, 6 bin lira fert başına dağıtıldı.

VALİ OĞUZ; “DEVLETİMİZ, HALKIMIZ ŞEFKAT ELİYLE BURADADIR”

Köylülerimiz bizden hasara uğramış evlerin yeniden yapılması konusunda talepte bulundular, bu konuda müracaatlarını değerlendireceğiz. Aynı zamanda çocukları içinde buraya ev yapmak istiyorlar, bunun içinde özel idaremiz burada bir imar çalışması yapacak ve yeni ev yapabilmeleri için yasal imar planı çalışması yapacak.

İnşallah bu vesileyle bu köyümüzü ihya ederiz ve yeniden yaparız. Ben vatandaşlarımıza geçmiş olsun demek istiyorum, çok şükür can kaybı olmadan atlatıldı. Mala gelen, maddiyata gelen bir şeklide telafi edilir. Devletimiz, halkımız şefkat eliyle buradadır. 

Arazide gördünüz, eğer burada yangın kontrol altına alınmasa Sütçüler İlçemizi dahi tehdit edebilecek boyutta bir yangın olacaktı, çünkü tepeyi sardığı takdirde Sütçüler doğrudan doğruya tehdit altında kalacaktı. Bu bakımdan çok ciddi bir gayret gösterildi,  bu doğrultuda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.    

VALİ OĞUZ; “KAHRAMAN ASKERİMİZİ ÖDÜLLENDİRECEĞİM”

Köylü vatandaşların yangında yaşanan kahramanlığı anlatmaları üzerine Vali Oğuz; “Burada öğreniyoruz ki yangın esnasında bir kahramanlık olayı yaşanmış. İlçe Jandarma Bölük Komutanlığında görevli Uzman Jandarma Çavuş Faik Duran kardeşimiz 86 yaşındaki ortopedik engelli bir vatandaşımızı yangının içine girerek son anda kurtarmış. Şu ana kadar da, işte biz böyle bir kahramanlık yaptık diyen de yok, köylü eğer söylemese o ben kendi vazifemi yaptım diyerek kendi mecrasında görevine devam edip gidecek.

İşte bizim milletimiz böyle bir millet, Büyük Atatürk’ün; ‘Vatan mutlaka selamet bulacak, millet mutlaka mesut olacaktır. Çünkü kendi selametini, kendi saadetini memleketin, milletin saadet ve selameti için feda edebilen vatan evlatları çoktur’ sözünde olduğu gibi bu evladımız milletin saadetini düşünmüştür. Ben valilik olarak kendisini ödüllendireceğim” dedi.

Bu haber 754 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...