‘’Ticarette başarının sırrı; Dürüst olmak’’

15 Ekim 2014 14:37

ITSO Başkan Yardımcısı Salih Sarıkaya, gençlere önemli çağrılarda bulundu. Ticarette başarılı olmak isteyen herkesin öncelikle sosyalleşmesi gerektiğinin altını çizen Sarıkaya, “Başarının sırrı, öncelikle insana yatırım yapmaktır. İkili ilişkileri geliştirip, her zaman dürüst olursak ticaretin büyük bir kısmını başarmışız demektir. Yani önce insana yatırım’’ dedi.

ITSO Başkan Yardımcısı Salih Sarıkaya, geleceğin iş dünyasında yer almak isteyen gençlere altın niteliğinde tavsiyelerde bulundu. Bugüne kadarki edindiği tecrübeleri de aktaran Sarıkaya, önemli noktalara temas etti. Öncelikle genç yaşta alınacak eğitimin kişinin geleceği için en önemli şey olduğunu ifade eden Sarıkaya, daha sonra ticarette başarının sırrını açıkladı. İşte Sarıkaya’nın gençlere çağrısı;

‘’EĞİTİM OLMAZSA OLMAZIMIZ’’

“Eğitim sayesinde insan bireysel, çevresel ve sosyal yönden başarıya ulaşabilmektedir. Bu nedenledir ki günümüzde bilgi ve eğitim; kalkınmanın, gelişmenin ve saygınlığın en etkili aracı olarak görülmektedir. Bu nedenle bir toplumun gücünden söz ederken göz önünde bulundurulması gereken unsur artık maddi sermaye değil bilgidir.

ZORLUKLARLA MÜCADELE ETMESİNİ BİLMELİYİZ

Öncelikle her şeyden önce bir fikrimiz olmalı ve bu fikrimizi hayata geçirmek için yılmadan mücadele etmeliyiz. Bu mücadelede zorluklar ve engellerle muhakkak karşılaşacağız, ama umutsuzluğa kapılmadan yolumuza devam etmeliyiz. Çok iyi fikirlerle iş hayatına atılan birçok insan var. Çok iyi ve başarılı bir süreçten geçiyorlar, fakat ufak bir sorun ya da zorlukla karşılaşınca hemen pes ediyorlar. Burada belirtmek istediğim şu; Zorluklara dayanamayan bir kişi iyi bir girişimci değildir. Bence bir insan neyi seviyorsa onu yapmalı. O zaman yapmak istediklerinizi yapabilirsiniz. Bu sayede o işin zorluklarını seversiniz ve mücadele kabiliyetiniz de artmış olur.

‘’BİR YANLIŞ TÜM DOĞRULARI GÖTÜREBİLİR’’

Bilindiği üzere risk olmadan ticaret maalesef olmamaktadır. İyi bir girişimci olmak için muhakkak risk alınmalıdır. Bu süreçte başarısızlıklar da olacaktır fakat yılmamak gerek. Ancak burada ince bir çizgi vardır. Risk almak başka, maceraya atılmak ise başkadır. Aynı zamanda risk alımında ortaklık kültürü de ayrı bir yerdedir. Demek istediğim şu; Risk paylaşılmalıdır. Birliktelikte rahmet ve bereket vardır. Yani girişimcilik adına fırsatları iyi değerlendirmeli. En kötü karar bile kararsızlıktan iyidir. Yapılacak işlerde kararlı ve akıllı olunmalı. Bilindiği üzere sınavlarda dört yanlış bir doğruyu götürür. Hayatta ise bir yanlış tüm doğruları götürebilir. Buradan anlaşılacağı üzere girişimde bulunurken de ölçerek biçerek ayağı yere basan fikirler ile hareket etmeliyiz.

CESUR OLUN, SABIRLI OLUN, ISRARCI OLUN

İşin özüne değinecek olursak; Aslında girişimciler modern hayatın kâşifleridir. Hayal ederler, hayallerinin arkasında dururlar, vizyon sahibidirler, cesurdurlar, risk alırlar. Hayal etmekle de kalmazlar aynı zamanda sabırlı ve ısrarcıdırlar. Arkasında duracak cesaretiniz olursa, yapamayacağınız iş yoktur. Aslında girişimciler biraz da lider insanlardır.’’

Bu haber 746 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...