Kaloriferler sıcaklık 15 derecenin altına düşünce yakılabilecek

15 Ekim 2012 19:26

Mahalli Çevre Kurulu kararı doğrultusunda dış ortam hava sıcaklığının 15 derecenin altına düşmesi halinde soba ve kaloriferlerin yapabileceği bildirildi.

Sonbahar aylarının gelmesiyle birlikte hava sıcaklıklarında da ciddi düşmeler meydana geldi. Özellikle gündüzleri hava sıcaklıkları 20 – 23 derece arasında seyrederken, geceleri bu oran 5 – 6 dereceye kadar düşüyor.

SOBA VE KALORİFERLERİN

YAKILMASI İÇİN BELLİ BİR TARİH YOK

Her yıl olduğu gibi bu yılda Mahalle Çevre Kurulu, ev ve apartmanlarda yakılan soba ve kaloriferlerle ilgili bir takım kararlar aldı. Geçtiğimiz günlerde toplanan Kurul’un kararları doğrultusunda Soba ve kaloriferlerin şu tarihten itibaren yakılmaya başlanacak şeklinde belirlenmiş bir tarihin olmadığını ve dış ortam sıcaklığının 15 derecenin altına inmesi ile yakım işinin başlayabileceğini ifade edildi.

Yetkililer; “Dış ortam sıcaklığı gece ve gündüz 15 derecenin üzerinde olduğu günlerde kalorifer ve sobaların yakılmamasına. Kalorifer ve sobaların; işyerlerinde bina iç ortam sıcaklığının 18 derece, konutlarda ise 20 derece’den yukarı olmayacak şekilde yakılmasına. Sönmüş kalorifer ve sobaların ilk yakış saatlerinin 07.00’ye kadar bitirilmesi, ikinci yakmanın 16.00’dan önce yapılmasına. Hastaneler, yatılı ve gündüzlü okullar, öğrenci yurtları, yaşlılar ve güçsüzler yurtları, kreşler, terminaller ve kolluk binaları, kalorifer ve sobaların iç ortam sıcaklığı 20 dereceden yukarı olmayacak şekilde devamlı olarak, ancak hava kirliliğine neden olmayacak şekilde yakılmasına karar verilmiştir”  dedi.

 

 

Bu haber 1343 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...