İstasyon Caddesi’nde çalışmalar aralıksız sürüyor

15 Ekim 2014 14:49

Isparta Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce şehrin en işlek caddelerinden birisi olan İstasyon Caddesi’ndeki çalışmalar aralıksız sürüyor.

Bu çalışmaların akşam saatlerinde de devam etmesi cadde üzerindeki bazı vatandaşların ‘Rahatsız ediliyoruz’ şeklindeki sitemlerine neden olurken Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da “Hemşehrilerimizin ‘Bu işi 10 günde bitiriyor, 3,5 ay bizi rahatsız etmiyor’ diyerek hoşgörü ve sabırla karşılamalarını hatta sevinmelerini istiyorum. Kendilerinden de teşekkür bekliyorum” dedi. 

Yaklaşık2,5 kmuzunluğuna sahip olacak çalışmalar İstasyon Tren Garı ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında devam ediyor. Çalışmalar kapsamında caddenin yorgun asfaltı kaldırıldı. Diğer taraftan da cadde de başta yağmur suyu olmak üzere altyapı çalışmaları da akşam saatlerine kadar devam ediyor.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, cumartesi günü de devam eden çalışmaları belediye başkan yardımcıları ve daire müdürleri ile birlikte yerinde inceledi. Gidiş geliş olarak caddedeki çalışmaların devam ettiğini ve teknik ekiple birlikte yerinde incelemelerde bulunduklarını söyleyen Başkan Günaydın, “Teknik ekiplerimizle birlikte yerinde toplantı yaptık. Bu toplantı neticesinde kaldırımların bozulduğu, altyapısının olmadığını ve ileriye dönük olmadığı için çöküntüler olduğunu tespit ettik. Daha önceden caddenin gerçek koduna indirilmesi gerektiğini ve tesisatların değişmesi gerektiğini söylemiştik” şeklinde konuştu. 

Çalışmaların çok uzun sürmemesi ve kısa sürede tamamlanabilmesi amacıyla akşam 21.00-22.00 saatlerine kadar devam eden çalışmalar karşısında ise cadde üzerinde oturan bazı vatandaşlardan ‘rahatsız oluyoruz’ şeklinde şikâyetler alındığını söyleyen Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Vatandaşlarımızdan zaman zaman ‘niye çalışıyorsunuz? Rahatsız ediliyoruz’ diye şikâyetler alıyoruz. Burada 3,5-4 aylık iş var. Biz 10 gün sonra bu yolu açacağız. Biz 3,5 ay boyunca günde 8 saat çalışarak halkımızı rahatsız etseydik daha mı iyiydi? Biz 3,5 ayı 10 güne düşürüyorsak, gece de çalışıyorsak, demek ki, buradaki insanları 3,5 ay rahatsız etmemek ve kısa zamanda bitirmek için çalışıyoruz. Tersine rahatsız etmemek için geç vakitlere kadar çalışıyoruz. Gece uyku saatinde çalışmıyoruz ki. Saat 22.00’yi geçirtmiyoruz. Değerli hemşehrilerimizden ben biraz sabır ve hoşgörü bekliyorum.  Hatta kısa sürede tamamlayacak olduğumuzdan dolayı da hemşehrilerimizden biraz da teşekkür bekliyoruz. Şu anda rahatsız olmaları, kendilerini uzun bir süre rahatsız etmemek, bıkkınlık haline getirmemek içindir. Bunun için çalışıyoruz. Bu çalışmaları halkımızın ‘Bu işi 10 günde bitiriyor, 3,5 ay bizi rahatsız etmiyor’ diyerek hoşgörüyle karşılamalarını hatta sevinmelerini istiyorum. Kendilerinden de teşekkür bekliyorum. Biz takdire, takdir istiyoruz. İstasyon caddesinde oturan hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı iletiyorum” dedi.

 

Bu haber 819 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...