Öğrenciler’den ‘Demokrasi’ dersi

15 Ekim 2012 19:42

Sidre 2000 Ortaokulu, okulun Öğrenci Meclisi Başkanı ve üyelerini seçti. 3 adayın yarıştığı seçimde öğrenciler, TBMM’de yaşanan karmaşaya inat, son derece demokratik bir ortamda seçim gerçekleştirdiler.  Seçimlerde 200 oy almayı başaran Melisa Nur Özbey okulun öğrenci meclis başkanı oldu.

Sidre 2000 Ortaokulunda dün seçim heyecanı yaşandı. Okulun 5, 6, 7 ve 8. Sınıf öğrencilerinin oy kullandığı seçimlerde okulun Öğrenci Meclisi Başkan ve üyeleri belirlendi. Seçimlerde biri erkek, ikisi kız üç aday yarıştı.

SEÇİMLERDE 266 OY KULLANILDI

4 sandıkta toplam 266 öğrencinin oy kullandığı seçim sonunda 200 oy alan Melisa Nur Özbey, Sidre 2000 Ortaokulu’nun Öğrenci Meclis Başkanlığına seçildi. Özbey, önümüzdeki günlerde Öğretmenevinde yapılacak olan ve tüm Okul Meclis Başkanlarının oy kullanarak Merkez İlçe Başkanını seçeceği seçimlerde okulunu temsilen oy kullanacak ve Başkanlığa aday da olabilecek.

DÜDEN; “SEÇİM TAKVİMİNİ TÜM ÖĞRENCİLERE DUYURDUK”

Okul Meclis Başkanlığı seçimleri ile ilgili olarak bir açıklama yapan Müdürü Muhammet Düden; “Yaptığımız seçimlere katılım son derece yüksek olmuştur. Okulumuzda Öğrenci Meclis Başkanı seçimleri için Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesine göre okulumuzda Okulumuz Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ersen Can’ın Başkalığında Okul Seçim Kurulu kuruldu. Seçim kurulu yaptığı çalışmalar sonucunda 27 Eylül 2012 tarihinde seçim takvimi açıklandı ve tüm öğrencilere duyuruldu.

“ÖĞRENCİLER DEMOKRATİK PROPAGANDALARINI YAPTILAR” 

Öğrencilerimiz bu süre içerisinde adaylıklarını açıkladılar. Okul Meclis Başkanlığı için Ali Batuhan Çetin, Gülfidan Şenol ve Melisa Nur Özbey isimli öğrencilerimiz aday oldular.  Aday öğrenciler kendilerini ve yapacakları çalışmaları anlatan seçim çalışmaları süresini demokratik bir ortamda gerçekleştirdiler.  Okulumuzda belirlenen takvim gereğince 15 Ekim 2012 tarihinde yani bugün saat 9.00’da başlayan oy kullanma işlemi saat 12.00’de sona erdi.

MELİSA NUR ÖZBEY OKULUN MECLİS BAŞKANI OLDU

Bu süre içerisinde toplam 266 öğrencimiz oy kullandı. Oy tasnifi sonunda 250 geçerli oy, 16 geçersiz oy kullanımı oldu. Geçerli oyların sonuçlarına göre; ise Melisa Nur Özbey 200 oy, Ali Batuhan Çetin 46 oy ve Gülfidan Şenol 4 oy aldı. Bu sonuçla 2012-2013 Eğitim Öğretim yılı Sidre 2000 Ortaokulu Öğrenci Meclis Başkanı 200  oyla Melisa Nur Özbey seçildi

“HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

Bu sonuçlara göre; Melisa Nur Özbey, Okulumuz Meclis Başkanı olmuş olup, kendisi önümüzdeki günlerde yapılacak olan Isparta Merkez İlçe Meclis Başkanlığı seçimlerde okulumuzu temsilen oy kullanacaktır. Hayırlı uğurlu olsun” dedi. 

Bu haber 1454 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...