“Vaktimizi verimli kullanıyoruz”

15 Ekim 2014 19:07

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, İstasyon Caddesi’nde gerçekleştirilen altyapı çalışmalarını yerinde inceledi. Akşam saatlerinde Milli Eğitim Müdürlüğü ile Tren Garı arasında Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce sürdürülen altyapı çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, caddede olağanüstü işlerin çıktığını ancak caddeyi planladıkları tarihte altyapı ve dayanıklı asfaltı ile birlikte hizmete sunacaklarını söyledi.

Milli Eğitim Müdürlüğü’ne çıkış istikametindeki şeritte kanalizasyon ve yağmur suyu hat çalışmalarının yer yer 5 metreyi bulan derinliklerde devam ediyor. Başkan Günaydın, altyapı için40 kmuzunluğunda korge borularında yolda olduğunu belirtirken, “Santim, santim altyapıyı işliyoruz. Vaktimizi çok verimli kullanıyoruz. Böylece kazanç elde etmiş oluyoruz. Günübirlik olarak her çalışmayı ve problemi takip ediyoruz” dedi.

Caddede her iki şeritte de kanalizasyon hattının bulunduğunu bunların yıllar önce yapıldığını ve künk borulardan oluştuğunu ifade eden Başkan Günaydın, “İleriye yönelik olarak planlamamızı yapıyoruz. Yeni kanalizasyon hattı da döşüyoruz. Geleceğe yönelik titiz olarak çalışıyoruz. Caddemize çift şeritte 500’lük yağmur suyu boruları çekiyoruz. Altyapısı çürüyen borular iptal ediliyor ve yenileniyor” şeklinde konuştu.

Caddede daha önce üst üste yapılan asfalt çalışmalarıyla şehrin kırmızı kodunun bozulduğunu, yağmur sularının kanalizasyon hatlarına bağlandığının görüldüğünü söyleyen Günaydın, kaldırımlarında zemininin yeterli derecede sıkıştırılmadığı için çökmeler yaşandığını aktardı. Kaldırımların da kırmızı koda göre yeniden yapılacağını ve zeminine hasır ve beton kullanılacağını kaydeden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Caddemizin ilk zeminini yani kırmızı kodunu buluyoruz. Aksi takdirde yağmur sularını binalardan alamayacağız. Yağmur suyu kanalizasyon hattından ayrılacak, böylece bodrum katlara da su basma olayı da ortadan kalkmış olacak. Tüm bu problemleri en kısa zamanda çözüp geleceğimize teslim edeceğiz. Ekiplerimizle kimsenin yapmak istemediği, cesaret edemediği bu yatırımları bu caddemizde de yapacağız. Isparta halkımıza şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Bu haber 666 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...