“Ülkedeki birlik ve beraberliğin sağlanması konusunda önemli adımlar atılmalı”

15 Ekim 2014 19:10

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Diyarbakır Belediye Başkanı'na devlet olmanın icabını öğreten üsteğmene, evvelki gün bu ülkenin bölünmez bütünlüğünün nasıl olacağını ortaya koyan polis müdürüne de millet olarak şükran ve minnet duyduğumuzu ifade ediyorum" dedi.

Isparta’ya gelen Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, partisinin il teşkilatında düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin, bazı konularda önemli adımlar atması gerektiğini ifade eden Uysal, bunlardan birinin de ülkedeki birlik ve beraberliğin sağlanması olduğunu belirtti.

Uysal, her geçen gün milletin birlik ve beraberliğine faça atıldığını iddia ederek, iktidarın devlet olma hüviyetiyle bağdaşmayan çözüm süreci ile çok kısa süreli sükunet halini muhafaza ettiğini savundu.

Kobani'daki çatışmalar bahane edilerek düzenlenen gösterilere de değinen Uysal, "Polis ve asker bu süreçte çok fedakarca görev yaptı. Diyarbakır Belediye Başkanı'na devlet olmanın icabını öğreten üsteğmene, evvelki gün bu ülkenin bölünmez bütünlüğünün nasıl olacağını ortaya koyan polis müdürüne de millet olarak şükran ve minnet duyduğumuzu ifade ediyorum" dedi.

Uysal, 2015'teki genel seçimlere hazır olduklarını, DP olarak Türkiye'nin uçlara kaymış siyasetini yeniden ortak paydada toplama gayreti ile milletin huzuruna çıkacaklarını kaydetti.

 

Bu haber 703 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...