‘’Avrupa’da engelliler tatili biz de yolda yürüyebilmeyi düşünüyoruz’’

15 Ekim 2014 19:13

Altı Nokta Körler Derneği Başkanı İsmail Er, Isparta’da engellilerin yok sayıldığını bir kez daha ispatladıklarını belirtti. Er, ‘’Sizler bizleri ne kadar görmezden gelirseniz gelin biz kendimizi göstereceğiz. Olur ya bugün bize lazım olan unsurlar bir gün sizlere de gerekli olabilir’’ dedi.

Valilik bünyesinde kurulan Erişebililirlik ve Ulaşılabilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonunda Engelliler Konfedarasyonu temsilcisi ve Altınokta Körler Derneği Şube Başkanı olan İsmail Er, engellilerin Isparta’da yaşadıkları zorlukları bir kez daha gündeme getirdi. Ocak 2014 tarihinden bu yana ilimiz ve bazı ilçelerde komisyon olarak yaptıkları incelemelerde resmi kurum ve kuruluşlarda okullar ve üniveriste binalarında, açık alanlarda engelliler için hemen hemen hiçbir şeyin yapılmadığını tespit ettiğini ifade eden Er, ‘’Bu durum engellilerin yok sayıldığının bir göstergesidir. Bugün Avrupa’daki görme engelliler nerelerde daha iyi vakit geçiririz, nerelere tatile gideriz diye düşünürken bizler sokakta nasıl rahat yürürüz, binalara nasıl rahat erişiriz diye düşünmekteyiz.

‘’SİZ BİZİ NE KADAR GÖRMEZDEN GELSENİZ DE

BİZ KENDİMİZİ GÖSTERMEYE DEVAM EDECEĞİZ’’

Buradan tüm yetkililere tekrar seslenmek istiyorum; İnsanca yaşayabilmemiz için bize gerekli olan yatırımları yapınız, hayatımızı kolaylaştırıcı şartları oluşturunuz. Bu sizlerin önce insani sorumluluğunuz olmalıdır. Sizler bizleri ne kadar görmezden gelirseniz gelin biz kendimizi göstermeye ve sizlere ışık tutmaya ve çözüm önerileri sunmaya devam edeceğiz. Olur ya bugün bize lazım olan unsurlar ve hizmetler bir gün sizlere de gerekli olabilir. Konuyu bir de bu açıdan düşünmenizi istirham etmekteyim’’ şeklinde konuştu.

 

Bu haber 650 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...