İl Genel Meclis Üyelerine Lap-top

15 Ekim 2014 19:14

Vali Vahdettin Özkan, dün İl Genel Meclisi toplantısına katılarak üyelere laptop dağıttı. Üyeler bundan böyle Isparta’nın sorunlarını bilgisayarda yüklü olan bir program sayesinde anında görebilececek ve sistematik çalışma yapabilecekler.

İl Genel Meclisi, kırtasiye giderlerini en aza indirmek, bilgi, bilişim ve teknolojiyi en üst seviyede kullanmak adına geçtiğimiz aylarda üyelere dizüstü bilgisayar alınması kararı almıştı. Bu karar sonrası yapılan hazırlıkların ardından dün üyelere 1 dönem kullanım hakkı vermek suretiyle laptop dağıtımı yapıldı. Laptopları, toplantıya katılan Vali Vahdettin Özkan dağıttı. İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat, konuyla ilgili Özel İdarenin gerekli altyapı çalışmalarını hazırladığını ve programlama ve veri tabanı hazırlıklarını yaptığını bildirdi.

‘’MECLİS ÜYELERİMİZİN TEKNOLOJİK ALETLERLE BULUŞMASI GEREKİYORDU’’

Dağıtımın ardından açıklama yapan Vali Özkan, ‘’Kırtasiye giderlerini azaltmak, izlenebilirliği sağlamak ve karar merci olan sizlerin kendi köyünüzde, civar köylerde, kırsal alanda yapılan faaliyetleri şeffaf ve sade bir şekilde izlemeye yarayabilecek bir altyapının oluşturulması önemli.  Bilgi teknolojilerinin de iç kontrol ve izleme sistemine dahil edilmesi olmazsa olmaz. Bilgi teknolojilerinin de bizim açımızdan kolaylaştıracak tüm araçların etkinleştirilmesi gerekiyor. Bunlar fiziki altyapıyla beraber, buradaki teknolojik altyapıyı bir de mobil olarak izlenebilirliği artırmak. Burada arkadaşlar köylerimizde neler yapıldı, neler yapılacak konusunda sistematik şekilde çalışma yapmışlardır. Meclis üyelerimiz bu laptopları kendi görev süreleri bittiğinde geri teslim etmek üzere bir öneri getirdiler. Bu noktada da kendilerine teşekkür ediyorum. Meclis üyelerimizin iç denetim kontrolünü sağlayabilmeleri için teknoloji takip etmeleri ve teknolojik aletlerle buluşmaları gerekiyordu’’ şeklinde konuştu. Vali Özkan daha sonra toplantıyı terk etti ve meclis görüşmelerini sürdürdü.

Bu haber 685 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...