‘’Yutamayacağınız lokmayı ağzınıza almayın’’

15 Ekim 2014 19:17

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in ablası Afife Ünlü’nün cenazesine katılmak üzere İlimize gelen Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Isparta’dan AK Parti iktidarını Suriye ve Irak politikaları üzerinden sert dille eleştirdi. Uysal, “İktidarın yanlış dış politikası ülkeyi kaosa sürüklüyor” dedi.

Isparta’ya gelen Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, partisinin il başkanlığı görevine getirilen Hasan Yalçınkaya ve yeni yönetimini de ziyaret etti. Parti binasında gerçekleşen ziyarette Uysal, Yalçınkaya ve ekibine görevlerinde başarılar dilerken, 2015 genel seçimlerinde Demokrat Parti’yi yeniden harekete geçirme sözü aldı. Uysal, buradaki ziyaretinde AK Parti iktidarını da sert dille eleştirdi.

‘’MERKEZ DEĞERLERİ EN GENİŞ PAYDADA

BULUŞTURMAK ADINA HALKIN HUZURUNDAYIZ’’

Uysal, Demokrat Parti için 2015 seçimlerinin önemli olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: “2015 genel seçimlerinin arifesinde Demokrat Parti olarak Türkiye’nin uçlarına kaymış siyasetini yeniden ortak paydada toplama gayretiyle, merkez değerleri en geniş ortak paydada buluşturabilmek adına bir siyasetin sahibi olmak amacıyla bugün yine milletimizin huzurundayız. Bu noktada bu büyük hizmetlerin sahibi olarak ama değişen şartları da iyi okuyarak, milletimizin, gençlerimizin, kadınlarımızın ve tüm sektörlerin ortak paydada geleceğini görebileceği Demokratları olarak milletle buluşturma vazifemizi en derin hücrelerimizde hissederek halkımızla buluşturacağız.

‘’KENDİ ÇOCUKLARININ GELECEKLERİNİ HAZIRLAYAN BİR SİYASETLERİ VAR’’

Türkiye’nin sahip olduğu imkan ve kabiliyeti azami noktaya çıkarma mesuliyeti taşıyan siyasi iktidarların, bu mesuliyetini hatırlamaktan daha ziyade imtiyazlar düzenleyeceğiz derken, bugün devlet imkanlarıyla kendi çocuklarının geleceklerini hazırlama siyasetine dönüştürdüklerini gördük. Geçmişteki  başbakanları ve cumhurbaşkanlarını eleştirirken, bugün büyük bir sefaletin içerisinde milyonlarca insanın kıvrandığını noktada büyük bir zenginlik içinde, dünün ve bugünün Cumhurbaşkanı, başbakanın ve bakanların yaşadığını görüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in 2000 yılında Çankaya Köşkü’nden yanına devletin imkanları dahilinde 6 kişiyi tahsis ederken, bugün 60’ın üzerinde insanı, 18 aracı kendisine tahsis ettirmiş bir Cumhurbaşkanı olarak Abdullah Gül’le mukayese etmemizi milletimizin önünde ifade etme mecburiyetimiz vardır.”

‘’YANLIŞ POLİTİKALARI ÜLKEYİ KAOSA SÜRÜKLÜYOR’’

Öte yandan Irak ve Suriye’de yaşanan terör olaylarının içine Türkiye’nin hızla çekildiğini ileri süren Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal, “Türkiye geçmişi ile örnek gösterilecek bir ülkedir. Ama ne yazık ki içerisinde bulunduğumuz günlerde yaşanan terör olayları, mevcut iktidarın yanlış politikaları ülkeyi kaosa sürüklüyor. Türkiye’nin birlik ve beraberliğini bozmak için her türlü oyun oynanıyor. Doğu Anadolu Bölgesi ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi, Türkiye’nin bölgeleri değilmiş gibi gösteriliyor. Sanki PKK terör örgütü bu söylediğim bölgelere yerleşmiş, farklı bir devlet kurmuş gibi düşünülüyor. Vatandaşlara bu düşünceyi aşılayan her zaman söylediğimiz gibi AK Parti iktidarıdır” şeklinde konuştu.

‘’YUTAMAYACAĞINIZ LOKMAYI AĞZINIZA ALMAYIN’’

Diğer taraftan ise  iktidarın Irak ve Suriye politikalarının yanlış olduğunu belirten Gültekin Uysal, mevcut iktidarın terör sorunlarını çözmek konusunda hiçbir çalışma yapmadığını ileri sürdü.Uysal, “Irak ve Suriye’de devam eden terör olaylarına Türkiye’de alet oldu. Ancak bu alet olma konusu sorun çözmek için değil, bilakis sorun teşkil etmek içindir. Bu güne kadar yapılan açıklamalar sadece Türkiye, Irak ve Suriye halkını geçiştirmek için yapılmıştır. Biz izlenilen sorun çözme politikasının yanlış olduğunu söylüyoruz ama şu anda öyle bir politika göremiyoruz. Yutamayacağınız lokmayı ağzınıza almayın” diye konuştu.

Bu haber 627 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...