Gelecek nesillere bağış

16 Ekim 2014 17:39

Isparta Belediyesi tarafından Gökçay Kavşağı’na inşa edilen ve binlerce halı, kilim ve diğer tarihi değere sahip objelerin sergilenmesi devam ediyor. Geçen günlerde Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın, vatandaşlara yaptığı ‘tarihe ışık tutacak eserlerin bağışı’ noktasındaki çağrısı cevap buluyor.

Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesi’ndeki eserlere bir yenisi daha katıldı. Yıllarca eğitim camiasında yer alan Aytül Yavuz ve eşi Ferit Yavuz tarafından müzeye iki adet Kırşehir motiflerinin yer aldığı asırlık yolluk bağışlandı. Aytül, Ferit Yavuz çifti tarafından bağışlanan halıları Isparta Belediyesi adına Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İrfan Veli Kayacan teslim aldı.

Birisi ananesi, diğeri ise ananesi ile annesi tarafından dokunan ve tarihi geçmişi 100 yıla uzanan üzerinde Kırşehir motiflerinin yer aldığı halıların Isparta Belediyesi’ne ait Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesi’ne bağışlamaktan dolayı son derece mutlu olduğunu söyleyen Aytül Yavuz, “Bu halıların benim için manevi değeri çok büyük. Benden sonrada bu halıların görülmesi ve korunarak gelecek nesillere ışık tutması düşüncesiyle halıları bağışlamaktan mutluyum” dedi.

Bu haber 641 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...