Hayvan Barınağı kurma çalışmaları başlıyor

16 Ekim 2014 17:40

Isparta Belediyesi, eski Burdur Yolu üzerinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan 49 yıllığına kiraladığı 22 dönüm arazi üzerinde Hayvan Barınağı kurma çalışmalarına başlıyor. Bu kapsamda Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Başkanı Nesrin Çıtırık ve yöneticiler şehre gelerek, yapılacak olan alan üzerinde incelemelerde bulundu, ardından Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti.

HAYTAP Başkanı Nesrin Çıtırık, “Türkiye’de pek çok alanda çok özellikleriyle diğer şehirlere fark atan, öne çıkan güller diyarı Isparta’da hayvanlarımız açısından da, hayvanlara merhamet, şefkat açısından da Türkiye’de bir numaralı şehir olur” diyerek yatırımı gerçekleştirecek olan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a teşekkür etti. Başkan Günaydın da, hayvanların barınması, kısırlaştırılması, korunması ve halka hayvan sevgisinin aşılanması gibi değişik konularda hayvan severlerle ve sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışmalar yaptıklarını söyledi.

HAYTAP Başkanı Nesrin Çıtırık, beraberinde Türkiye Koordinatörü Timur Ugan, Isparta Hayvan Severler Derneği Başkan Yardımcısı Aynur Gül ve Burdur HAYDOST Başkanı Aysel Işılık Turan ile birlikte, Isparta Belediyesi tarafından yapılacak olan alanı gezdi, yetkililerden bilgiler aldı.

HAYTAP Başkanı Nesrin Çıtırık yaptığı değerlendirmede, alanın sahipsiz hayvanlar için kısırlaştırma ve bakım için oldukça uygun olduğunu, yeri çok beğendiğini söyledi. Çıtırık, “Yer ana yolun hemen yanında, dolayısıyla ulaşım kolaylığı var. Hem hayvanların getirilip, götürülmesinde hem de gönüllülerin buraya ulaşmasında ciddi biçimde kolaylık. Biz yeri çok uygun gördük, bir miktar ağaçta var. Ağaç olması da çok iyi. Sokaklardaki sahipsiz ve kontrolsüz hayvan sayısının doğa akışına da, sosyal yaşamada, şehircilik olayına da aykırı şekilde çok artması hem hayvanlarımız için bir eziyet, sıkıntı haline dönüşüyor, hem de insanlar rahatsız oluyorlar. Dolayısıyla hayvan sayısının kontrol altında olması, sokaklarımızda küpeli, aşılanmış, kısırlaştırılmış hayvanların olması bizim için önemli. Umarım ki, Türkiye’de pek çok özellikleriyle diğer şehirlere fark atan, öne çıkan güller diyarı Isparta’da hayvanlarımız açısından da, hayvanlara merhamet, şefkat açısından da Türkiye’de bir numaralı şehir olur” şeklinde konuştu.

Heyet ardından Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret ederek karşılıklı görüş alışverişinde bulundular. Başkan Günaydın, alanda yapmayı planladıkları yatırım ile ilgili olarak heyete bilgiler verirken, heyette düşüncelerini paylaştı. Ziyareti önemli ve değerli bulduğunu söyleyen Başkan Günaydın, “Hayvan sevgisi olanın zaten insan sevgisi var demektir” dedi. Günaydın yapılacak olan merkezin en iyi şekilde inşa edilmesini arzu ettiklerini ve vatandaşlara hayvan sevgisi aşılamanın çabası ve gayreti içerisinde olduklarını belirtti.

 

Bu haber 632 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...