“Engellileri engellemeye çalışıyorlar”

15 Ekim 2012 19:53

Altı Nokta Körler Derneği Başkanı İsmail Er, yerel yönetimlerin kendilerinin önünü açmak yerine aksine çalışmalarını engellemeye çalıştığını belirterek; “Belediye’den talepte bulunduğumuz tüm hizmetler müfettiş bahanesiyle geri çevriliyor” dedi.

15 Ekim Beyaz Baston ve Görme Engellileri Koruma Günü, engelliler için dert anlatma ve sitem gününe dönüştü. Zira, engelliler için böylesine önemli günde kutlama yerine yapılan basın toplantısında eleştiriler yer aldı. Altı Nokta Körler Derneği Başkanı İsmail Er, toplantıda yaptığı konuşmada adeta açtı ağzını yumdu gözünü. Isparta’da engellilerin toplum içine karışması için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirten Er, yerel yönetimleri bu konuda aciz kalmakla suçladı.

ER; “BEYAZ BASTON BİZİM OLMAZSA OLMAZIMIZDIR”

Dün saat 11.30’da Halı Sarayındaki merkezlerinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkan İsmail Er; “Bugün 15 Ekim. Yani, Beyaz Baston ve Görme Engellileri Koruma Günü. Beyaz Baston’un görme engelliler için olmazsa olmazlardan biridir. Bu tüm görme engelli derneklerden ücretsiz alınabilmektedir.

“YEREL YÖNETİMLER SORUNLARIMIZA SESSİZ KALIYOR”

Isparta’da aylardır görme engellilere yönelik olarak herhangi bir çalışma yapılmamaktadır. Özellikle yerel yönetimler sorunlar karşısında sessiz kalmayı tercih etmektedir. Isparta Belediyesi’ne sorunlarımızı onlarca kez anlatmamıza rağmen herhangi bir gelişme yaşanmadı. Bize karşı olan bu tutumun değişmesini temenni ediyoruz.

“KABARTMA YOL BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ ANCAK…

Avrupa’da görme engellilere yönelik olarak yapılan çalışmalar tüm dünya tarafından izlenmektedir. Diğer ülkelerde engellilere yönelik olarak çok titiz çalışmalar yürütülüyor. Ancak ülkemizde ise hiç yerine koyuluyoruz. Kabartma yol çizgileri biz görme engelliler açısından çok faydalı bir uygulamadır. Bu yollar sayesinde görme engelli vatandaşlarımız kaldırımlarda istediği yere herhangi bir yardım almadan gidebiliyor. Ama Ülkemizde ve Isparta’da bu tür bir çalışmayı bulmak ve faydalanmak çok zor.

“BİZDEN KABUĞUMUZA ÇEKİLMEMİZ İSTENİYOR”

Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın, müfettişleri bahane ederek biz görme engellilere hizmet noktasında hiçbir adım atmamaktadır. Biz dernek olarak engellilerin evlerinde oturup kalmamaları, kabuklarına çekilmemelerini istiyoruz. Ama yerel yönetim bunun aksini istiyor. Kabuğumuza çekilmemizi istermişçesine engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak herhangi bir çalışma yapmıyor. Biz bu adaletsiz düzeni kınıyoruz” dedi.

İŞTE GÖRME ENGELLİLERİN İSTEDİKLERİ…

Altı Nokta Körler Derneği Başkanı İsmail Er, yerel yönetimlerden isteklerini şöyle sıraladı; “ Kabartma yol çizgileri istiyoruz. Görme engelli vatandaşların trafikte daha rahat hareket edebilmeleri için sesli trafik ışıklarının yapılması gerekiyor. Asansörlerde sesli uyarıların bulundurulmasını istiyoruz. Ayrıca görme engellilerin en büyük sorunlarından birisi olan kaldırımların temizlenmesini istiyoruz” dedi.

ER; “TALEBİMİZİN YAPILMASI İÇİN BÜYÜK GÜÇ OLMAMIZ GEREKİYORMUŞ”

Altı Nokta Körler Derneği Başkanı İsmail Er, toplantıda Isparta Belediye Başkan Yardımcılarından birisi ile aralarında geçen diyaloğu da anlattı. Başkan Er; “Belediye başkan yardımcısı ile konuşurken bana, ‘Siz büyük bir güç olmadığınız taktirde söyledikleriniz zamanında olmaz veya yapılmaz’ dedi. Ben şaşırdım! Ne yapalım yani, çıkıp eylem mi yapalım? Engellilerden daha büyük bir güç ne olabilir? Bizi demek ki yerel yönetimler güçsüz ve aciz olarak görüyorlar. Ben böyle düşünenleri kınıyorum. Biz insanlara güç gösterisi yapmak zorunda değiliz ve yapmayız da. Biz toplumda rahat edebilmek, hayatımızın geri kalanını rahatlıkla yaşayabilmek için yerel yönetimlerin yapması gereken hizmetleri yerine getirmesini istiyoruz” dedi.

“BİZİM SORUNLARIMIZI GÖRMEZDEN GELEMEZSİNİZ”

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a da seslenen Başkan Er, “Asfalt dökmekle hizmet yapılmış saymayın kendinizi. Asfalt dökmek zaten bir belediyenin asli görevleri arasındadır. Bizim sorunlarımızı görmezden gelmeye devam etmeniz bize zarar getirmez” dedi.

 

 

Bu haber 866 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...