Borçlular son günleri bekliyor

16 Ekim 2014 17:51

Genel Sağlık Sigortası, sigorta destek primi gibi alanlarda borcu olanlar son çıkan Torba Yasa ile birlikte 1 Ekim’den itibaren yapılandırmayla yöntemiyle büyük avantajlardan faydalanabilecek. Ama aradan 2 hafta geçmesine rağmen şu anda beklenen ilgi yok.

Son çıkan Torba Yasa özellikle SGK’ya borçlu olanlara büyük avantaj sağlıyor. Yasa kapsamında 1 Ekim-31 Aralık 2014 tarihleri arasında yapılandırmaya başvuran borçluların faizleri siliniyor ve anapara birer ay arayla 18 ay eşit takside bölünerek kişiye büyük kolaylık sağlanıyor.

ISPARTALI BAŞLANGIÇTA İLGİ GÖSTERMEDİ

Fakat Torba Yasa’nın getirdiği bu büyük kolaylık için şu ana kadar beklenen başvuru gelmiş değil. Başvurunun başlamasının üzerinden 2 hafta geçmesine rağmen daha onlu sayılarda kişi kurumu ziyaret etti.

GSS, DESTEK PRİMİ, DOĞUM BORÇLANMALARINDA CEZALAR KALKIYOR

Başvuru tarihinden önce gerekli her önlemi aldıklarını ve yoğun olacağını düşündükleri için hazırlıkları tamamladıklarını açıklayan SGK İl Müdürü Mustafa Durgut, herhangi bir yoğunluğun olmadığını bildirdi. Isparta’da birçok vatandaşın şu anda Genel Sağlık kapsamında ya da sigorta destek priminden dolayı devlete borçlu olduğunu belirten Durgut, “Çıkan yasa bu borçlu vatandaşlarımıza büyük avantaj getiriyor. Prim borcu, prim gecikme zammı kaldırılıyor. GSS’de cezalar kalkıyor. Destek priminde cezalar kalkıyor. Doğum borçlandırmalarına da düzenleme geldi” dedi.

HACİZLİK DURUMU OLANLAR DA BAŞVURU YAPABİLİR

Öte yandan yapılandırmaya hacizlik durumu olanların da başvurabildiğini ifade eden Durgut, “Bu vatandaşlarımız da herhangi bir teminat göstererek borç yapılandırmasından faydalanabilir” diye konuştu.

SON GÜNE KADAR BEKLEMEYİN

Son başvuru tarihi olan 31 Aralık’a kadar hizmetlerini vereceklerini belirten Durgut, “Ama son güne kadar bekleyenler başvuruda geldiğinde büyük sıkıntılar yaşayabilir. Önümüzde 3 ay gibi bir süre var. Belki çoğu vatandaşımız süre uzatılabilir diye beklenti içinde olabilir ama ya uzatılmazsa. O zaman bu avantajdan faydalanamayabilir.

SON BAŞVURU 31 ARALIK 2014

1 Ekim itibariyle başlayan başvurular 31 Aralık’ta sona erecek. Bu tarihten sonra borç yapılandırması yapılmayacak” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 616 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...