“Din görevlilerimiz toplumumuz için önemlidir”

18 Ekim 2014 10:17

Yalvaç Belediye Başkanı Av.Halil Hilmi Tütüncü, ‘Camiler ve Din Görevlileri’ haftası dolayısıyla  Yalvaç İlçe Müftülüğünü ziyaret etti.

Belediye Başkanı  Halil Hilmi Tütüncü Yalvaç İlçe Müftüsü Abdülkadir Çakıl’ın Hac Vazifesi nedeniyle yerine Müftü Vekili Celil Öncü’yü makamında ziyaret etti.

Başkan Tütüncü konuşmasında camilerin, bir ibadet yeri olmanın yanı sıra toplumumuzu birleştirici özelliği ile maneviyatı güçlendiren güzide mekanlar olduğunu belirten Başkan Tütüncü, camilerde hizmet sunan din görevlilerinin de toplumumuz için önemli değerler olduğunu söyledi. Tütüncü, 'Camiler, Allah’a ibadetlerin topluca yapıldığı, kardeşlik duygularının, sevgi ve saygının güçlendiği kutsal yerlerdir. Cami ve din görevlileri ayrılmaz bir bütündür. Yalvaç Belediyesi olarak İlçemizdeki camilerin imamlarıyla sürekli irtibat halindeyiz. Toplumumuzun hizmet aldığı cami, okul ve sağlık ocağı gibi sosyal tesislerimize önem veriyor ve imkânlarımız ölçüsünde katkı sunuyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle camilerimizde onurlu bir görev ifa eden din görevlilerimizi tebrik ediyor, Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutluyorum” ifadelerini kullandı.

İlçe Müftü Vekili Celil Öncü  ; ‘bizleri unutmayarak ziyaretimize gelen Belediye Başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Belediye ve Müftülük sürekli koordine içerisinde çalışmaktayız. Belediyeden olan taleplerimizi Başkanımız sağ olsun karşılıyor ve bizlere sürekli yardımcı oluyor kendisine teşekkürlerimizi sunuyorum’’dedi.

Bu haber 693 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...