Eğirdir Gölü Gezi Teknesi Güneş enerjisi ile çalışacak

18 Ekim 2014 10:20

İşadamı Osman Gök, uzun süredir üzerinde çalıştıkları Alternatif Enerji Proje’sinin BAKA tarafından kabul edildiğini ve Türkiye'de ilk kez güneş enerjili ve elektrikli, 42 kişilik restorantı olan, gezi teknesi ile Eğirdir Gölü'nde hizmet vermeye başlayacaklarını açıkladı.

Isparta, sürdürülebilir alternatif enerji alanında ilk projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Osman Gök önderliğinde yola çıkan bir grup işadamı, Eğirdir Gölü üzerinde gerçekleştirecekleri projeyle bir ilke imza atmaya hazırlanıyor.

‘’EĞİRDİR’İ CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ’’

Günümüz koşullarında Eğirdir’in, önemini artırarak yatırımcıların cazibe merkezi haline geldiğini ve tarım ve turizmin bir arada olduğu ender ilçelerden biri olduğunu belirten Osman Gök, ‘’Coğrafi konumu itibari ile ulaşımı ve kaynak yeterliliğine sahiptir. Eğirdir’i turizmde markalaştırmak ve yılın her döneminde cazibe merkezi olması için üzerinde uzun süredir çalıştığımız projeyi gerçekleştirme aşamasına geldik. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansına sunmuş olduğumuz sürdürülebilir alternatif enerji projemiz kabul edildi. Türkiye'de ilk kez güneş enerjili ve elektrikli, 42 kişilik restorantı olan, gezi teknesi ile Eğirdir Gölü'nde hizmet vermeye başlıyoruz’’ dedi.

‘’EĞİRDİR’DE SU VARSA HAYAT VAR’’

Öte yandan Eğirdir turizminde önemli projeleri uygulamaya koyacaklarını ve bunun ekonomik yansımalarının herkes tarafından görüleceğini ifade eden Gök, ‘’Eğirdir'de su varsa hayat var' vurgusu yaparak, 1950 li yıllarda22 km. drenaj kanalı açılarak, Eğirdir Gölü sularıyla 2 adet elektrik santralinin kurulması ile bölgenin ilk ışığı olduğunu, 2. ışığında Kovada Vadisinin her 2 tarafında kazanılan arazilerde elma üretimi yapılarak, önemli bir ekonomik değere kavuşan Elma ambarı unvanına da kavuştuk’’ şeklinde konuştu.

 

Bu haber 1062 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...