SDÜ’nün yurt-AVM Projesi Meclis gündeminde

18 Ekim 2014 10:22

SDÜ yönetimi, AVM+Yurt projesi için üst kullanım hakkı vermeyen Belediye yönetimini resmi bir yazı ile uyarmıştı. İbicioğlu, mahkeme kararının uygulanmaması durumunda suç duyurusunda bulunacaklarını bildirmişti. Ayrıca Tıp Fakültesi Hastanesi yakınında sosyal tesis ve yurt ile 5 katlı kapalı otopark yapılması için Belediye Meclisi'nden imar tadilatı istendi. Bu iki talep bugün meclis gündeminde olacak.

SDÜ ile Isparta Belediyesi bugün yine karşı karşıya geliyor. Ekim ayı son meclis toplantısını gerçekleştirecek olan Belediye Meclisi’nin gündemi ise oldukça yoğun. Gündemde en dikkat çeken maddeler arasında da SDÜ yönetiminin Doğu Kampusu içinde yapmak istediği ancak belediye encümeni tarafından red edilen yurt+avm projesi var.

SDÜ YÖNETİMİ MAHKEME KARARI UYGULANMAZSA

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAKLARINI AÇIKLAMIŞTI

Bilindiği üzere SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, AVM+Yurt projesi için üst kullanım hakkı vermeyen Belediye yönetimini 26 Eylül’de resmi bir yazı ile uyarmıştı. Rektör İbicioğlu, söz konusu encümen kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Isparta İdare Mahkemesi'nin esasına dava açıldığını belirtmiş ve yasama ve yürütme organı ile idarelerin mahkeme kararma uymak zorunda olduğu bu organlar ile idarenin mahkeme kararlarını hiç bir suretle değiştirimeyeceği ve bunların yerine getirilmesinin geciktirilemeyeceği hükmünün bulunduğuna işaret etmişti.

ŞİMDİ 2 TALEP DAHA GELİYOR

Öte yandan bununla da kalmayan SDÜ yönetimi şimdi de Tıp Fakültesi Hastanesi yakınında sosyal tesis ve yurt ile 5 katlı kapalı otopark yapılması için Belediye Meclisi'nden imar tadilatı istedi. Doğu Yerleşkesi içerisinde yapılacak AVM + Yurt için Belediye Encümeni'nden üst kullanım onayı bekleyen SDÜ Rektörlüğü, şimdi de 2 ayrı proje için Belediye Meclisi'nin kapısını çaldı. SDÜ Rektörlüğü, öğrenci sayısının arttığını gerekçe göstererek Tıp Fakültesi Hastanesi yakınındaki eğitim alanının sosyal tesis ve yurt alanı olarak değiştirilmesini istedi. Rektörlük, Tıp Fakül-tesi yakınındaki başka bir alanda da 5 katlı kapalı otopark yapılması için imar planı değişikliği talep etti. Söz konusu değişiklik talepleri İmar Komisyonuna havale edildi. Talepler komisyonda görüşüldükten sonra bugün meclisin onayına sunulacak.

Bu haber 743 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...