Sürü Yönetimi Elemanı Kursu açıldı

18 Ekim 2014 12:56

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü organizasyonuyla ve 25 kursiyerin katılımıyla 13-31.10.2014 tarihleri arasında devam edecek olan “Sürü Yönetimi Elemanı Benim” Kursu açıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşın okunmasıyla başlayan açılış programında, açılışa katılan Isparta Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Süleyman Yaşar Köroğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hüseyin Ergin ve son olarak Vali Yardımcısı Tahir Demir birer konuşma yaptı.

İl Müdürü Cenk Şölen konuşmasında “Bakanlığımız küçükbaş hayvancılığa çok önem verdiğini bunun sonucunda da koyunculuk yapan, çobanlık yapan üretici kesiminde kendilerini yetiştirmelerini ve bilgilerini artırmalarını çok önemli olduğunu, bu bağlamda İl Müdürlüğümüzde bu dönem25’i Isparta Merkez,25’i Yalvaç İlçesinde olmak üzere toplam 50 kişiye sürü yöneticisine eğitim verileceğini” belirtti.

Vali Yardımcısı Tahir Demir ise, “Türkiye de 35 milyon küçükbaş hayvan varlığı olduğunu Isparta’nın ise Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu geniş meralarıyla ve bilgili, tecrübeli sürü yönetimi elemanlarıyla Isparta’nın daha iyi noktalara geleceğini” söyledi.

Bu haber 657 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...