Gül Küçük Sanayi 2’ye onay çıktı

18 Ekim 2014 13:02

Gül Küçük Sanayi Kooperatifi Başkanı Mehmet Boyacı’nın yeni bir sanayi sitesi alanı oluşturma projesi Belediye Meclis’nde oybirliği ile kabul edildi. Meclis dünkü oturumunda sanayi faaliyetlerinin gelişimini göz önünde bulundurarak, talep edilen yerleri sanayi alanı olarak imar planına işleme kararı aldı.

451 işyerinde 3 bin kişinin istihdam edildiği Gül Küçük Sanayi Sitesi’nde yer sıkıntısı yaşanmaya başlamıştı. Bu durum karşısında yeni bir sanayi sitesinin kurulması için girişimlerde bulunan Gül Küçük Sanayi Kooperatifi Başkanı Mehmet Boyacı, üyelerinin de talepleri doğrultusunda Belediye’ye yer için bir teklifte bulundu. Teklif İmar Komisyonu’nda değerlendirilerek, uygun bulundu. Belediye Meclisi’nde dünkü yapılan oylamada oybirliği ikinci bir Gül Küçük Sanayi Sitesi kurulması için onay çıktı.

SANAYİ FAALİYETLERİN GELİŞİMİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULDU

Komisyon raporunda şu ifadelere yer verildi: “Sanayi sitesinin güncel ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak ilimizdeki sanayi faaliyetlerinin gelişimi de göz önünde bulundurularak yürürlükteki Uygulama İmar Planı’nda Sanayi alanı olarak belirlenmiş 283 cadde, 284 cadde demiryolu ve 289 cadde arasında bulunan alanın Küçük Sanayi Sitesi olarak ve 1000 m2’lik750 m2ve 500 m2’lik parseller oluşacak şekilde değişiklik yapılması ve değişikliklerin 1/5000 nazım ve 1/1000 uygulama imar planlarına işlenmesi komisyonca uygun bulunmuştur.’’

Bu haber 634 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...