‘’Yakında iflasımızı vereceğiz!’’

18 Ekim 2014 13:07

İl Genel Meclisi MHP Grup Sözcüsü Kerem Araz, 29 belediyenin kapanmasından sonra İl Özel İdaresi'ne 22 milyon TL'lik borç yükü geldiğini ve acilen kaynağa ihtiyaç duyulduğunu bildirdi. Araz, ‘’İl Özel İdaresi batıyor, yakında iflasımızı vereceğiz’’ dedi.

İl Genel Meclisinde sular yeniden kaynamaya başladı. Yeni meclis döneminde AKP’li üyeler ile muhalefet üyeleri arasında önerge krizleri yaşanmış ve uyumlu çalışmanın olmadığı ileri sürülmüştü. Şimdi de 29 belediyenin kapanmasının ardından İl Özel İdaresi’ne kalan borç muhalefet üyelerinin dikkatini çekmiş durumda. MHP Grup Sözcüsü Kerem Araz zaten zor durumda olan İl Özel İdare’nin kapanan belediyelerin borcunu devralmasıyla daha da vahim bir durum içine girdiğini ileri sürdü.

‘’ACİLEN 250 MİLYON TL’YE İHTİYACIMIZ VAR’’

Bürokratların hizmet götürmek için elinden gelen çabayı sarfetmelerine rağmen sorunların bir türlü çözülemediğini ileri süren Araz, ‘’İl Özel İdaresi'nin acilen kaynağa ihtiyacı var. Acil sorun bekleyen çözümler 250 milyon TL'lik destekle çözülür’’ dedi.

ACİL ÇÖZÜM BEKLEYENSORUNLAR VAR

İl Özel İdaresi birim müdürlerinin verdiği bilgiler ışığında Isparta'nın birçok sorunu olduğu kanısına vardıklarını ve yapılan genel görüşmede sorunları dinlediklerini belirten Araz, ‘’Isparta'nın tüm köylerindeki içme suyu, kanalizsayon ve su depolarındaki boru sisteminin asbesli olduğu söylendi. Bu çok önemli bir şey. Asbes  kansere neden olan bir şey. 203 köyde de bu problem var. Bu borular değişmeli. Köylerimizin çoğunda imar planı yapılmamış, acilen yapılması gerekiyor. İl Genel Meclisi'nde nereye ne kadar kilit parke taşı döşeyeceğimizin kavgasını yapıyoruz. Ama daha önemlisi var, yerin altında önemli sorunlar var. İnsan sağlığı çok önemli. Bu konularla ilgileneceğimize nelerle ilgileniyoruz. Genel Sekreterle uğraşıyoruz. 29 belediyenin kapanmasından sonra İl Özel İdaresi'ne 22 milyon TL'lik borç yükü geldi. Bu borç nasıl ödenecek. Belediyeler kapandı hizmetler aksıyor.

‘’BURADA KAVGA EDECEKLERİNE ANKARA’DAN KAYNAK GETİRSİNLER’’

Ali Bolat bey itiraf etti; İl Özel İdaresi tarafından oluşturulan bakım noktaları sağlıklı hizmet veremiyor. Kanalizasyon, su gibi hayati önem taşıyan sorunlar önceden belediyelerce anında çözülüyordu. Şimdi bir kanalizasyon sorununa 4 günde müdahale edilemiyor. İnsanların sağlığı Allah'a emanet. Sayın Valimiz ve Genel sekreterimiz elinden geleni, imkanları doğrultusunda yapıyor. Sorunların çözümü için gereken yatırımları yapacak kaynak yok. İl Özel İdaresi'nde para yok. Bürokratik çözüm yolu tıkanmıştır. Çözüm siyasi olarak sağlanmalıdır. AK Partili arkadaşlarımız burada kavga yapacaklarına Ankara'ya gitsinler kaynak getirsinler. İl Özel İdaresi'nin acilen 250 milyon TL kaynak gerekiyor. İl Özel İdaresi batıyor, yakında iflasımızı vereceğiz’’ şeklinde konuştu.

Bu haber 647 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...