Bilimsel açıdan RED!

18 Ekim 2014 13:08

Belediye Meclisi SDÜ’nün daha önce AVM+Yurt Projesi ve yeni talep ettiği Tıp Fakültesi Hastanesi yanında katlı otopark, sosyal tesis ve yurt için istenilen imar değişikliği talebini reddetti. Meclis İmar Komisyonu, talepleri reddederken 'bilimsel bakış açısından uzak' görüşüne yer verdi. Komisyon kararı, mecliste hem MHP hem de AK Partililerin oybirliği ile kabul edildi.

Isparta Belediyesi, SDÜ'nün 2 ticari talebine daha ret verdi. Bu zamana kadar birçok ticari konuda Isparta Belediyesi'nin ve Meclisin kapısını çalan SDÜ Yönetimi, yine ret şoku yaşadı. Üniversite yönetiminin Doğu Yerleşkesinde Tıp Fakültesi Hastanesi yakınında kapalı katlı otopark, sosyal tesis ve yurt yapılması için imar değişikliği yapılması talebi Komisyon da uygun görülmedi, mecliste hem AK Partililerin hem de MHP'lierin oyu ile reddedildi.

İŞTE TALEP ve KARARLAR

            - Süleyman Demirel Üniversitesi'nin üniversite öğrenci sayısının artması nedeniyle üniversite alanı içerisinde doğu yerleşkesinde kalan tıp fakültesi yanında ekli planda görülen alanın plan değişikliği yapılarak üniversite alanından çıkartılarak sosyal tesis yurt alanı olarak plan değişikliğinin yapılması teklifi

            Komisyonumuzca yapılan incelemeler ve değerlendirmeler sonucunda, üniversite alanı içerisinde YURTKUR'a ayrılmış yurt alanı bulunduğundan, talep edilen alanın kamulaştırma amacı ve ayrılan fonksiyonu dışına çıkacağından, üniversite kampüsünün vaziyet planı ile birlikte değerlendirilmesi gerektiğinden komisyonumuzca uygun bulunmamıştır.

            - Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğü'nün üniversite öğrenci sayısının artması nedeniyle üniversite alanı içerisinde Doğu Yerleşkesinde kalan Tıp Fakültesi yakınında ekli planda görülen alanın plan değişikliği yapılarak üniversite alanından çıkartılarak kapalı ve katlı otopark alanı ve 5 kat olarak plan değişikliğinin yapılması teklifi

            -Komisyonumuzca yapılan incelemeler ve değerlendirmeler sonucunda, mevcutta üniversite yerleşkesi içerisinde bulunan camiye olan mesafenin göz ardı edildiği, bu güzergah üzerinde bulunan geniş meydan bütünlüğünü bozacağından, caminin estetik güzelliğini zedeleyeceği düşünüldüğünden, bilimsel bakış açısından uzak olduğundan, üniversite vaziyet planı ile incelenmesi ve değerlendirilmesi gerektiğinden teklif uygun bulunmamıştır.

 

Bu haber 682 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...