Şarkikaraağaç Çileği TRT Haber de

21 Ekim 2014 14:01

Şarkikaraağaç İlçesinde önceleri hububat yetiştirilen tarlalarda, bu yıl ilk defa ekimi yapılan çilek yetiştirilmeye başlandı.

İl Müdürlüğümüzün tavsiye ve yönlendirmesi üzerine yetiştirilmeye başlanan çilekte hasat Nisan ayından Kasım ayma kadar devam ediyor. Çiftçilerimiz tarafından da ilgi gören çilek yetiştiriciliği TRT Haber kanalında da haber konusu oldu. TRT Isparta muhabiri Fatih Kaplan tarafından yapılan ve çilek yetiştiricisi çiftçilerle yapılan röportajlara da yer verilen haberde, kendisi de çilek yetiştiricisi olan Ziraat Mühendisi Hasan Ok “İl Müdürlüğümüzden gelen arkadaşların tavsiyesi üzerine çilek ekmeye karar verdik. Bu işe ilk girdiğimizde çileğin fiyatı 1.50 TL ila 1.80 TL arasında idi, sonra 2.50, 2.80 daha sonra 3 TL oldu, tabiî ki bu durum bizim yüzümüzü güldürdü” dedi.

Haber de konuşan diğer çiftçiler de “ilk yıl olduğu için bu kadar verim beklemiyorduk, olsa da olur olmasa da olur dedik ama aldığımız verim çok güzel oldu. Talep oldukça iyi. Talep üzerine en çok Alpion çeşitlerini tercih ediyoruz” dediler.

Şarkikaraağaç da 20-30 dekarla başlanan ve bugün yaklaşık 200 dekar, da 1000 ton üretime ulaşan çilek üretiminin, önümüzdeki Mart-Nisan aylarında 400 dekarı bulması tahmin edilmektedir.

 

 

Bu haber 664 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...