Amatör Spor Haftası etkinliklerle kutlandı

21 Ekim 2014 14:04

Bu yıl ikincisi düzenlenen Amatör Spor Haftası yurt genelinde olduğu gibi İlimizde de coşkuyla kutlandı. 17.10.2014 Cuma günü saat 14.30'da yapılan yürüyüşle başlayan Amatör Spor Haftası etkinlikleri törenleri 6 Mart Spor Salonunda devam etti.

Törene Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Hanlıoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, Isparta Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Erhan Oturak il protokolü ve kulüpler katılım gösterdi. Yürüyüş ve törene halktan da yoğun katılım oldu.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlarken, programda halk oyunları gösterisi izleyenlere sunuldu. Minik cimnastikçilerin göstermiş performans izleyiciler tarafından büyük beğeni kazandı. Yapılan gösterilerin ardından bir konuşma yapan Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, “Spor Genel Müdürlüğü'nün son iki yıldır ülkemiz genelinde uygulamaya koyduğu amatör spor haftası kutlama etkinlikleri 13-19 Ekim 2014 tarihleri arasında 81 il ve ilçe merkezinde eş zamanlı olarak kutlanmaktadır. Amatör spor haftası kutlama programının uygulamasındaki amacı sporda engeli aşıyoruz sloganıyla yürütülen proje 7'den yetmişe tüm sporcu adaylarına yönelik yaz spor okullarında eğitim gören öğrenci ve gençlerin spora daha iyi motive olmaları spor kültürünü ve ahlakını benimsemelerini müsabaka deneyim ve tecrübelerini artırmaktır.

Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ilimizde faal tescilli spor kulüplerine dağıtılmak üzere eşofman, forma, şort, yağmurluk ve çantayı spor malzeme desteği olarak İl Müdürlüğü'müze gönderilmiştir. Bizler bu konuda emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler ediyoruz” dedi.

Törende 2013 - 2014 sezonunda başarı elde etmiş milli sporcular altın ile taltif edildi. Sporda emeği geçenlere plaket takdim edilirken İl genelinde faaliyet gösteren 24 kulübe malzeme yardımında bulunuldu.

 

Bu haber 929 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...