“Teklif gelirse düşünürüz”

16 Ekim 2012 17:05

CHP İl Başkanlığında partililere konferans veren SDÜ Eski Rektörü Prof.  Dr. Lütfü Çakmakçı, CHP’den Belediye Başkanı adaylığı konusunda yeşil ışık yaktı. Bu işin bir ekip işi olduğunu ifade eden Çakmakçı; “Şuana kadar bana bu konuda teklif gelmedi. Gelirse düşünürüz” dedi.

Isparta’da CHP'den Belediye Başkan Adaylığı için konuşulan isimlerin başında gelen SDÜ eski Rektörü Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı hafta sonu CHP İl Başkanlığında partililere konferans verdi.

ÇAKMAKÇI; “ŞİMDİDEN BİR ŞEY SÖYLEMEK YANLIŞ OLUR”

Çok sayıda partilinin katıldığı ‘Günümüzde Sosyolojik ve Teknolojik Gelişmeler’ konulu konferansta Çakmakçı, konferans sonrası gazetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtladı. Gazetecilerin yerel seçimlerde CHP'den aday mısınız sorusunu yanıtlayan Çakmakçı; “Bana şu ana kadar öyle bir teklif gelmedi. Tabi, ortamı tanımam, görmem lazım. Bu bir ekip işi. Zaten bu konuda şuana kadar da şahsıma herhangi bir teklif gelmedi. Teklif gelirse düşünürüm. Bu konuda şimdiden bir şey söylemek Doğmamış çocuğa... diye bir şey derler ya işte öyle olur. O gün gelsin düşünürüz” dedi.

Süleyman Demirel Üniversitesinde 2 Dönem Rektörlük görevinde bulunan Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı’ya önümüzdeki yerel seçimlerde CHP’den Belediye Başkan Adayı olması yönünde parti teşkilatı tarafından da ısrarlar sürekli iletiliyor. 

PROF. DR. LÜTFÜ ÇAKMAKÇI KİMDİR?

1970 yılında Ankara Üniversitesi'nden mezun olmuş ve sırasıyla 1972 ve 1977 yılında yine Aynı üniversitede yüksek lisans ve doktorasını tamamlamıştır. Ankara Üniversitesi'nde 1977 yılında yardımcı doçent ve 1982 yılında doçent olmuştur ve 1988-1991 yılları arasında profesör olarak Hacettepe Üniversitesi'nde çalışmıştır, 1991 yılında itibaren Ankara Üniversitesi'nde profesörlüğe devam etmiştir ayrıca 1984-1986 yıllarında Ankara Üniversitesi Gıda Teknolojileri Bölümü başkan yardımcılığı, 1984-1988 yıllarında TÜBİTAK Tarımsal Mikrobiyoloji Ünitesi Başkanlığı yapmıştır. 1992-1995 yılları arasında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi dekan yardımcılığı, 1995-1999 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı kontenjanından YÖK üyeliği, 1996-2004 yılları arasında da Süleyman Demirel Üniversitesi rektörlüğü yaptı. 

Bu haber 804 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...