“Müteşebbisler orta vadeli yatırımlara kaymak zorundadır”

21 Ekim 2014 14:13

Gençlere taş çıkartacak bir enerji ile çalışmalarını sürdüren Şevket Demirel  Isparta'ya iş ve aş yaratacak yeni projeler oluşturmak için yoğun çaba sarfediyor.

ORMA'daki ofisinde bu çalışmalar ve şirketleri ile Gazetemize detaylı açıklamalar yapan Demirel “ GÖLTAŞ'ın 2014 yılı ihracat hedefi 75 Milyon Dolar'dır.  İç piyasa satışları da 150 Milyon Tl. dolayında olacaktır. GÖLTAŞ'ın toplam kapasitesi 2.200.000 ton klinker. GÖLTAŞ'ta yeni yatırımlarımızdan biri de bacalarımızdan havaya kaçan ısıdan elektrik elde etme yönündedir.  Bu proje Çinli bir firma tarafından gerçekleştirilmektedir. Maliyeti 50 Milyon Tl. civarındadır.  Ayrıca 50 Milyon Tl. lik bir yatırımla yeni bir değirmen ilavesi yapılmaktadır. Bunun için de 20 Milyon Tl.'lik yenileme yatırımı yapılmaktadır. Yine GÖLTAŞ kavşağının ıslahı için Göltaş giriş kapısı önüne girdi-çıktı tüneli yapılacaktır.  Bunun için de 20 Milyon TL.'lik bir harcama yapılacaktır.  Projemiz Karayolları ve  Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğünce de  kabul edilmiş olup bunun için de 15 Milyon Tl.'lik bir  yatırım gerekmektedir. Böylece günde 10 bin ton dolayında çıkışı olan fabrika önünde vuku bulacak olası bir trafik kazası önlenmiş olacaktır.

ORMA yeni yonga levha fabrikası 1500 m3/ gün üretim kapasitesine ulaşmıştır. Bulgaristan dahil  Azerbeycan, Ermenistan, Kıbrıs, Lübnan'a üretimimizin %30'u ihraç edilmektedir.

ORMA 2012-2013- 2014 yıllarında 100 Milyon Dolarlık yatırımla konusunda Türkiyenin kapasitesi en yüksek tesisini kurmuştur. Bu tesiste çağımızda ulaşılan son teknolojiler kullanılmaktadır. İşletmeyi yeni elemanlarla takviye etmek zorunluluğu doğmuştur. Bu takviye eski elemanlarda  bir rahatsızlık yaratmıştır. ORMA Finans Müdürü  

olarak görev yapan Reşat Koç ve diğer bazı eski elemanlar emeklilik durumuna geldikleri için görevlerinden istifa ederek ayrılmışlardır. Bu ayrılış basında, internette kamuoyunda çeşitli dedikodulara yol açmıştır. ORMA mesullerinin  ayrılan arkadaşlarla ilgili bir ithamları yoktur.

Tarafsız Denetim Kurulumuz da normal vazifesini yapmıştır.

 Kullandığımız son teknoloji ve tecrübelerimize dayalı olarak  2015 yılında Isparta'da Mobilya Sanayini oluşturacak tatbiki alanlar yaratacağız. Bu seneki yatırımlarımız sadece nakliye avantajı olarak günde 100 kamyon malın nakliyesini karşılıyor. Bu da her kamyonun beş kişilik bir aileyi beslediğini düşünürsek günde 500 kişiyi besler. Bunu aylık hesaba çevirdiğimizde  15 bin kişiyi besliyor demektir.

Isparta'da tarım alanında daha büyük çaplı yatırım proje tecrübelerini elde ettik.  Önümüzdeki günlerde büyük üretim projelerini devreye sokmaya çalışıyoruz. Ormancılık konusunda da  Isparta'da önemli görüntüler görüyorum. Çevremizden başlamak üzere özel ağaçlamalar ormanı, Gönen-Atabey- Pembeli- Göndürle ormanı, göl kıyısında  Bedre, Arap Harmanı yakın zamanda  sanayi ürünü verecek duruma gelmekteler. Bu durum Türkiyenin pek çok yerinde özel sektöründe  orman yetiştirmesi  imkanını gösteriyor. Türkiye bugün sanayi odununu Amerikadan ithal ediyor. Özel sektör Türkiyeden alamadığını Kanada ve Amerika'dan getirmekte.  Bunun da kilosu 30 krş.'a mal olmaktadır.  Isparta bu yatırımların büyük kısmını daha önceden yapmıştır. Kalanlar da  şimdi yapılmaktadır. Üniversite ormanı da özel orman sayılır. O da 20 senelik  emeğin sonucudur.  Müteşebbisler biraz orta vadeli yatırımlara kaymak mecburiyetindedir. Çünkü Isparta'daki 1 liralık domates 3 TL:'ye İstanbul'da satılmaktadır. Bu kâr önümüzdeki yıllarda bitecek, aracılar da yatırıma gitmek zorunda kalacaklardır.”                

Bu haber 854 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...