Yükseköğretimde Dinamik Çok Kültürlü Model Önerisi Arama Konferansı Yapıldı

21 Ekim 2014 14:22

Kültür ve Turizm Bakanlığıyla ortak yürütülen proje kapsamında  yüksek öğretimde kültürel farkındalığı oluşturmak, sanat, eğitim ve pek çok alanda öğrencilerimizin ortak ihtiyaçlarına farklı çözümler üretmek amacıyla ülke genelinde 48 farklı üniversite, 51 ayrı şehir ve 11 farklı ülkeden yaklaşık 100 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen konferans  Sirene Davras Hotel'de yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'yla başlayan programın açılış konuşmasını T.C. Kültür Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürü Erkin Yılmaz yaptı. Konuşmasına SDÜ'ye ve emeği geçenlere teşekkür ederek başlayan Yılmaz, "Bu tür etkinlikler, kültürel faaliyetlere erişilmede ve bu faaliyetlerin artırılması konusunda çok büyük bir öneme sahiptir." dedi. Tarihi dokusu ve kültürel zenginliğiyle önemli bir yere sahip olan Isparta'da  olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Yılmaz,  bu çalıştayın tarihi bir misyon üstlendiğine dikkat çekti.

Erkin Yılmaz'ın ardından konuşmasını yapan SDÜ Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda proje yürütücüsü Prof. Dr. M. Cengiz Kayacan ise konuşmasına katılımcıları Üniversite ve Isparta adına ağırlamaktan onur duyduğunu belirterek başladı. "Bu çalışma, çok farklı kültürlerden gelen gençlerle ayrı bir değer kazanmıştır" diyen Kayacan, konferansın farklı ülkelerden gelen öğrencilerle uluslararası bir boyut kazandığına dikkat çekti. Aynı zamanda bu konferansta model önerisi oluşturmanın son derece önemli olduğunun altını çizen Kayacan, "Önereceğimiz veya oluşturacağımız modelleri kültürel değerleri anlamak adına son derece önemli bir aşama olacaktır" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından konuklara hediyeleri takdim edilerek oturumlara geçildi.

 

Bu haber 765 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...