“Gül Heykeli Isparta girişine konulsun”

16 Ekim 2012 17:06

Vatandaşlar, Antalya Anıtlar Kurulu’nun kaldırılmasını istediği Kaymakkapı Meydanındaki Gül Heykeli’nin Isparta’nın girişlerine konulmasında şehrin tanıtılması adına büyük yarar olacağı görüşünde birleşti.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın, konulduğu günden beri Isparta kamuoyunda tartışmalara neden olan Gül Heykelinin Kaymakkapı meydanına geçici olarak konulduğunu ve Heykelin Gökçay mevkiine yapılacak olan Etnografya Müzesi yanına konulacağını açıklamasının ardından vatandaşlar heykelin şehir girişlerine konulmasında daha fazla yarar olacağı görüşürü ortaya koydu.

Bu konuda görüşlerini açıklayan Kuaför Kemal Çetin; “Bilindiği gibi gül Isparta’nın simgesidir. Tüm Türkiye’de ve dünyada Gül denilince akla Isparta gelir. Dolayısıyla, sayın Belediye Başkanımızın şehrimize bir ‘Gül Heykeli’ yaparak bunu da Kaymakkapı Meydanına koymasını takdirle karşılıyorum. Ancak, heykelin bulunduğu yer sit alanı geçtiği için Anıtlar Kurulu buna izin vermiyor. Bizde o zaman diyoruz ki, heykel bulunduğu yerden sökülecekse Isparta’yı simgeleyen bu güller şehrin girişlerine konulursa d aha iyi olacaktır. Zira, şehrin Antalya ve İstanbul girişlerinde zaten Gül Heykeli var. Bu Kaymakkapı Meydanından sökülecek heykel de Konya girişine konulabilir. Başkanımız, Heykelin yapılacak olan Etnografya Müzesinin yanına konulacağını açıklamıştı. Evet, orada güzel olabilir ama şehir girişinin konulmasının şehrin tanıtımı açısından daha güzel bir durum olacağını düşünüyorum. Öte yandan,  Belediye Başkanımız şehrin tüm cadde ve sokaklarını asfaltlıyor. Özellikle, şehrimizin dışa açılan  mevkisi denilebilecek Kafeler Caddesine yapılan işlemeli asfalt gerçekten çok güzel oldu. Başkanımızı bu konuda tebrik ediyorum” dedi.

Gül Heykelinin şehir girişine konulmasının yararlı olacağını düşünen Hüseyin Aksu da görüşlerini şöyle açıkladı; “Gül Heykelinin şehir girişine konulması çok iyi olacaktır. Ancak, bu mümkün değilse bana göre üst geçitin bulunduğu yere de konulabilir. Bir de, şuanda sadece güllerin bulunduğu heykele yapraklarının da ilave edilmesi gerekir. O zaman görüntü olarak daha güzel bir eser ortaya çıkacaktır” dedi. 

Bu haber 3705 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...