SDÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlar Konseyi Olağan Toplantısı’na Ev Sahipliği Yaptı

23 Ekim 2014 14:25

Süleyman Demirel Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, bu yıl onuncusu düzenlenen “Diş Hekimliği Fakülteleri Dekanlar Konseyi Olağan Toplantısı”na ev sahipliği yaptı. Toplantının açılış töreni; SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yorgancıgil, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Türkkahraman, Isparta- Burdur Diş Hekimleri Odası Başkanı Hüdayi Kartöz ve çeşitli üniversitelerin dekanlarının katılımıyla Barida Otel’de gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yorgancıgil, Diş Hekimliği Fakülte dekanlarını Isparta’da ve Üniversitemizde ağırlamaktan duydukları mutluluğu dile getirerek bu toplantının verimli geçmesini ve diş hekimliğine önemli katkılar sunmasını temenni etti.

Açılış konuşmasının ardından Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Banu Önal, “Avrupa Diş Hekimliği Fakülteleri Eğitim Birliği(ADEE)” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Sunumunda faaliyetlerini 1975 yılından bu yana sürdürmekte olan Birlik hakkında bilgiler veren Önal, ADEE değerlendirmelerinin avantajlarını "fakültenin kurumsal kimliğinin uluslararası düzeye taşınması", "gerek öğrenciler açısından gerekse öğretim üyeleri açısından başvurulacak bir referans", "olası bir akreditasyon için bir basamak", "objektif bir değerlendirilme sonucu artı ve eksilerin saptanması" şeklinde sıraladı.

Toplantıda diş hekimliği fakülteleri dekanları ile bir araya gelen ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, “Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavı” hakkında bilgiler verdi. Diş hekimliği uzmanlık eğitimi giriş sınavı(DUS), mesleki bilgi sınavı olarak Nisan ve Eylül aylarında olmak üzere yılda iki kere, tek oturumda yapılmakta olduğunu bildiren Demir,  sınav için daha nitelikli sorular oluşturma çalışmaları başlattıklarını ve bu toplantıda dekanlarla birlikte bu çalışmaları masaya yatıracaklarını ifade etti.

Etkinlik, Barida Otel’de verilen gala yemeği ve “Ulusal Çekirdek Eğitim Programının Değerlendirilmesi I-II” toplantıları ile sona erdi.

 

 

 

 

Bu haber 682 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...