Atlasjet´ten davaya müdahil olma talebi

23 Ekim 2014 14:49

Isparta'da  2007 yılında meydana gelen ve 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazası davasının 27'inci duruşmasında mahkeme heyeti dosyaların birleştirilmesi yönünde Ankara Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen talimatın cevabının beklenmesi yönünde karar verdi. Atlasjet Şirketi adına duruşmaya katılan Avukat Menet Çelikkol, şirketin güven ve itibar kaybına uğratıldığı gerekçesiyle davaya müdahil olma talebinde bulduklarını bildirdi

Isparta'da 2007 yılında meydana gelen ve 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasıyla ilgili davanın 27. duruşması Isparta Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Keçiborlu yakınlarında düşen Atlasjet uçağıyla ilgili davanın  en son yapılan duruşmasına  sanıklardan Zafer Dinçer, Mehmet Erbilgin, kazada hayatını kaybedenlerin yakınları ve avukatlar katıldı. Diğer sanıklar ise duruşmaya gelmedi. 

En son yapılan duruşmaya dosyaların birleştirilmesi ve Atlastjet Şirketi'nin davaya müdahil olma talebi damga vurdu. Mahkeme  Başkanı Suat Yürekli, sanıklardan kazanın olduğu dönemde Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru ve yardımcısı Oktay Erdağ hakkında 'Görevi kötüye kullanma' suçundan açılan davanın, Isparta'da devam eden davayla birleştirilmesine ilişkin sanıkların ek savunmasının alınması için Ankara Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen talimatı okudu.

Duruşmaya Atlasjet adına katılan Avukat Menet Çelikkol, dava süresince şirketin ve Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy'un güven ve itibar kaybına uğradığı gerekçesiyle davaya müdahil olma talebinde bulundu. Sanık avukatları ise Çelikkol'un hangi sanıklar aleyhine davaya katılma talebinde bulunacağının belirlenmesinin ardından, müdahil olma talebine yönelik görüşlerini belirteceklerini ifade ettiler. Kazazede yakınlarının avukatları da Yargıtay'ın dosyaların birleştirilmesi yönündeki kararına bir diyeceklerinin olmadığını belirttiler.

Mahkeme heyeti, Ankara Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'in gönderilen talimatın cevabının beklenmesi, diğer sanıkların ev savunmalarının alınması, Atlasjet adına davaya müdahil olma talebinde bulunan Çelikkol'un katılma talebini kimler aleyhine yapacağının belirlenmesi için duruşmanın 18 Aralık 2014 tarihinde yapılmasına karar verdi.

Duruşmadan sonra gazetecilere açıklamada bulunan müşteki Avukatı Şehnaz Yüzer, uzun süreden beri devam eden bu davanın artık sonuçlanması gerektiğini belirtti.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İstanbul'dan Isparta'ya gelen yolcuları taşıyan Dünyaya Bakış (World Focus) Hava Taşımacılığı AŞ şirketine ait yolcu uçağı 30 Kasım 2007'de, Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarındaki Türbetepe mevkisinde düşmüş, kazada 7'si mürettebat 57 kişi ölmüştü. Kazadan sonra 2009 yılında açılan ve Isparta Ağır Ceza Mahkemesin'de süren davada sanıklar bilinçli taksir ve olası kast suçundan yargılanıyor.

 

 

Bu haber 686 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...