Gül Akrilik Laboratuarı kurulacak

23 Ekim 2014 15:30

Isparta Belediyesi Isparta nüfusunun gelir kaynağını 2yada 3 ‘e katlayacak bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. 350 bin metrekare üzerine kurulacak olan bu tesis Gül ve Gül mamulleri üzerine kurulacak. Bu laboratuar sayesinde artık Isparta’daki firmalar dünyanın bütün ülkelerine gözü kapalı ihracat gerçekleştirilecek.

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın dün bir toplantıda ilk defa açıkladığı bu projesinin faaliyete geçmesi için Aralık Meclisinde gündeme geleceğini ve süretli bir şekilde hayata geçirileceğini dile getirdi.

Günaydın yaptığı açıklamada, “Bugün burada ilk defa bir açıklamada bulunuyorum. Birkaç aydır bu proje üzerinde çalışmalarımız devam etmekteydi. Arazı arama çalışmalarımız sürmektedir. Yetiştirebilirsek bu meclis toplantımızda yetişmez ise gelecek meclis toplantımızda ilk adımı atmış olacağız. Bildiğiniz gibi şehrimiz gül ile anılmaktadır. Yapacağımız bu proje ile şehrimizin ekonomisini ikiye katlayacağız. Gül üretim, pazarlama, laboratuar ve akrilik merkezi kuracağız. Şehrimizde bu alanda üretim yapan 69 firmamız bulunmaktadır. Firmalarımız irili ufaklı çeşitli ürünler üretmektedir. Yapacağımız bu tesis ile üretimlerimiz artık bir marka haline gelmiş olacak. Dünya pazarında yerimizi almamız için bu tesise mutlaka ihtiyacımız vardır. Gül mamülü üreten firmalarımız bu tesis olmadığı için dünya pazarında tabiri yerinde ise merdiven altı üretim olarak gözükmektedir. Faaliyete geçireceğimiz bu proje ile artık firmalarımız ellerine çantalarını alarak dünyanın bütün ülkelerine rahatlıkla ürünlerini satabilecekler” dedi.

Bu haber 687 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...