Esnafa SIFIR masraflı krediler yolda

23 Ekim 2014 15:32

Avrupa Karşılıklı Garanti Kuruluşları Birliği Kongresine katılan Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Tural, Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği’nin esnafın kendine olan borcun yarısını sildiğini ve yakın zamanda sıkıntıların giderilmesi için de yeniden masrafsız kredi kullandırılacağını ileri sürdü.

Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi (EKK) Göller Birliği Başkanı ve Isparta (EKK) Başkanı Ahmet Tural, Avrupa Karşılıklı Garanti Kuruluşları Birliği (AECM) Kongresi’nde bölgemizi ve ilimizi temsil etti. İstanbul’da gerçekleştirilen ve 2 gün süren kongre sonrası Isparta’ya dönen Tural, gelişmeleri aktardı. Kongrenin çok faydalı geçtiğini belirten Ahmet Tural, AECM Kongresine Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Gümrük Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, TESKOMB Genel Başkanı Abdülkadir Akgül ve AECM Başkanı Jose Figueiredo'nun katıldığını bildirdi.

“ESNAFA SIFIR MASRAFLI KREDİLER GELİYOR”

Torba Kanun’da yapılan değişikliğe paralel olarak Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği'nin (TESKOMB), üyelerinin 860 milyon liralık borcunun 400 milyon liralık faizini sildiğini ifade eden Tural, “Kalan 460 milyon lira taksitle yeniden yapılandırılacak. TESKOMB kısa bir süre sonra da aracılık ettiği esnaf kredilerinde sıfır masraf uygulamasına başlayacak” dedi.

“BORÇLARINI ZAMANINDA ÖDEMEYEN ESNAFA KOLAYLIK”

Öte yandan kongrede   Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli’nin önemli açıklamalarda bulunduğunu da ifade eden Tural, “Sayın Bakan, borçlarını zamanında ödeyemeyen 91 bin esnafın sıkıntısını giderecek bir düzenleme yaptıklarını söyledi. Bu kapsamda 860 milyon liralık borç birikimi var. Bunun 400 milyon liralık faizi TESKOMB tarafından silindi. Sayın Bakan, borçların yapılandırılması imkânından kefillerle birlikte yaklaşık 230 bin kişinin yararlanacağı bilgisini paylaştı. Ayrıca TESKOMB Başkanı Kadir Akgül de çok kısa süre içinde esnaf kredilerinin sıfır masraflı olarak kullandırılması için yapılan çalışmaların tamamlanacağını ve uygulamanın başlayacağı bilgisini verdi” dedi.

 

 

 

Bu haber 863 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...