Öğrenciler sabırsızlıkla yeni okullarına geçmeyi bekliyor

24 Ekim 2014 18:02

TED Koleji’nin yeni eğitim kampusu, şimdiden velileri ve öğrencileri heyecanlandırmış durumda. Öyle ki okuldaki detaylar görenleri hayrete düşürüyor. Yeni eğitim alanında öğrenciler için her ayrıntı düşünüldü. TED Koleji Kurucu Temsilcisi Mustafa Fikri Çobaner, okula gelen bir öğrencinin buradaki kampusten çıkmak istemeyeceğini ve tüm vaktini burada geçireceğini söyledi.

İlimizin en önemli özel eğitim kurumlarından biri olan TED (Türk Eğitim Derneği) Koleji, kısa süre sonra Eğirdir yolu üzerindeki yeni yerine geçmeye hazırlanıyor. İnşaat alanının yüzde 90’ı biten şaheserde yok yok. Hatta sınıflar bile şekillenmiş durumda. 20’şer kişilik hazırlanan sınıflarda öğrenciler tek kişilik sıralarda eğitim alacak. Şaheserde öğrencilerin her türlü rahatı ve daha iyi eğitim alabilmesi için herşey düşünüldü.

BİR ORDU SEFERBER

Okul inşaatının yapımında yaklaşık 250 kişilik ekip gece gündüz durmadan çalışıyor. Normalde 15 Eylül’de açılacağı duyurulan TED Koleji, ancak Bakanlığın çevre düzenlemesine yönelik yeni çalışmalar öne sürmesi üzerine hedeflenen tarihte eğitim hayatına başlayamadı.

VELİLERİN İÇİ RAHAT

Öte yandan okulun belirtilen tarihte açılamaması velileri rahatsız etmiş değil. Aksine veliler TED yönetiminin arkasında durarak okulun ikinci dönem bile açılabileceğini söylüyorlar. Çünkü veliler okulun aceleye getirilmeden tam anlamıyla yapılması taraftarı. 

İLKOKUL, ORTAOKUL VE LİSE ÖĞRENCİLERİ İÇİN

AYRI AYRI EĞİTİM VE İHTİYAÇ ALANI BULUNUYOR

TED Koleji Kurucu Temsilcisi Mustafa Fikri Çobaner, inşaatta gelinen son nokta hakkında gazetemize açıklamada bulundu. Şu anda Türkiye’ye örnek bir yapı kazandırmak için durmadan çalıştıklarını belirten Çobaner, okul tamamlandıktan sonra herkesin imrenerek bakacağını söyledi.

OKULDA DİKKAT ÇEKEN AYRINTILAR

Yakında bitecek olan şaheserde dikkat çeken ayrıntılar hem öğrencileri hem de velileri heyecanlandırıyor. Öyle ki küçük öğrencilerin lavobalarına varıncaya kadar düşünülmüş. Özellikle ilkokul kısmında lavobolar öğrencilerin boyuna göre konuldu.

YEMEK ALANLARI MODERN RESTORANLARI KISKANDIRACAK CİNSTEN

Öte yandan öğrencilerin yemek alanları da çok modern. Meydana bakan yemek alanı çok kullanışlı. Şu anda yapım aşamasında olan bu alan kısa süre sonra tamamlanacak.

SINIFLARIN HEPSİ AKILLI TAHTALARLA DONATILDI

Diğer taraftan sınıflar da öğrenciler için hazır hale gelmiş durumda. Sınıflarda en dikkat çeken hususlar genişlik ve akıllı tahta uygulaması. Tek kişilik sıralarda eğitim alacak olan öğrenciler akıllı tahta uygulamasıyla da eğitimde kaliteyi yaşayacak.

HİJYEN HAT SAFHADA

Bu arada öğrencilerin sık kullanacağı alanlarda hijyene özen gösterilmiş. Kullanım alanları mineflo ile döşendi. Bununla birlikte koridorlarda  ve sınıflarda her öğrenci için özel dolaplar bulunuyor.

SPOR AKTİVİTE ALANLARI GÖZ DOLDURUYOR

Bununla birlikte öğrencilerin sporsal aktivitelerden azami derece yararlanmaları için hem açık hem de kapalı salonlar tesis içinde yer alıyor. Voleybol, basketbol sahalarının yanı sıra tenis kortu’da düzenlemeler arasında .Yine modern spor dalları da öğrenciler için alternatif olarak karşısına çıkacak.

TERAS ALANDA YEŞİLİN İÇİNDE DİNLENME İMKANI

Son olarak tesise bakıldığında inşaat alanın üzeri de etkin kullanım için tasarlandı. Teras kat öğrencilerin dinlenmesi için ayrıldı ve yeşile büründürüldü. Öğrenciler terasda hem dinlenme hem de vakit geçirme imkanı bulacak.

‘’BURADA EĞİTİM ALAN ÖĞRENCİLERE GELECEKTE

İYİ BİR STATÜ VAAD EDİYORUZ’’

TED Koleji’nde eğitim alan her öğrenciye iyi bir aile hayatının yanında iyi bir statü vaad ettiklerini belirten Çobaner, ‘’Türkiye’de örneği olmayan bir projeye imza atıyoruz, yarı özgür bir proje. 40 dönüm alan içinde 20 bin m2 kapalı alanımız var. Türkiye'de tek. Isparta'da emsali yok. Ispartalı gençler, çocuklar inşallah bu projenin, okulun kıymetini bilir. Isparta'ya 30 milyon TL'lik ciddi bir yatırım yapıyoruz’’ şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 892 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...