TED Koleji, TEOG sınavı öncesi velileri bilgilendirdi

26 Ekim 2014 15:59

TED Isparta Koleji Kasım ve Nisan aylarında yapılacak TEOG Sınavı öncesi hem 6.,7.ve 8.sınıf öğrencilerine hem de  8.sınıf velilerine ayrı ayrı  TEOG  Bilgilendirme Sunumları yapıldı. TED Isparta Koleji PDR Uzmanı Gülin Özkan, sunumlarda Temel Eğitimden Orta Öğretime geçiş sisteminin amaçlarını, modelin nasıl uygulandığını ve TED Isparta Koleji'nde öğrencilerin TEOG'a nasıl hazırlandıklarını anlattı. Akademik Danışmanlık sistemiyle öğrencilerin akademik durumlarının birebir takip edildiğini, Kazanım Değerlendirme Sınavları ile öğrencilerin neyi öğrenip neyi öğrenemediklerinin tespit edilip öğrencilerin bireysel ya da grup etüdlerine alındığını, yıl içinde yapılacak deneme sınavları ile öğrencilerin seviyelerinin değerlendirildiğini, sınavlardan iki hafta önce yapılacak TEOG Kamplarıyla konu tekrarı ve soru çözümlerinin yapılacağını vurguladı. Rehberlik Servisi olarak ta öğrencilere sınav kaygılarını yönetebilme becerilerini kazandırmak için bireysel ve grup çalışmaları yapılacağını, öğrencilerin kendi ilgi ve yeteneklerini ortaya çıkarmak için Akademik Benlik Envanterinin uygulanacağını, öğrencilere lise türleri ve geleceğin meslekleri ile ilgili sunumlar yapılacağını, tercih döneminde de öğrencilere danışmanlık verileceğini belirtti.

TED Isparta Koleji Müdür Yardımcısı Serdar Tefçi de okulun son üç yılda TEOG ve SBS'de elde ettiği başarılara değindi. Öğrencilerin Robert Koleji, Ankara Fen Lisesi, Kadıköy Anadolu Lisesi, TEVİTÖL gibi Türkiye'nin en önde gelen Anadolu ve fen liselerine yerleştiklerini, birçok öğrencinin Isparta il sıralamasında derece yaptığını, 2012 yılında SBS'de tüm okullar arasında Isparta'da birinci olduklarını söyledi.

Ölçme ve Değerlendirme Uzmanı Pınar Tola da TEOG Yerleştirme Puanının nasıl hesaplandığını anlattı. Ardından TEOG Sınavında öğrencilerin sorumlu olduğu altı temel dersin branş öğretmenleri TEOG'a hazırlık sürecinde yapılan çalışmaları velilere detaylı bir şekilde sundular. Veli Toplantısının sonunda PDR Uzmanı Gülin Özkan, velilere TEOG sürecinde öğrencilere nasıl davranılması gerektiği konusunda bazı önerilerde bulundu.

İşte bu önerilerden bazıları:

Olağanüstü bir hal varmış gibi davranmayın

Herşeyi rutin olarak devam ettirin

Ergenlik döneminde olduğunu unutmayın

Eleştirmeyin, yargılamayın, sadece yapıcı geri bildirimlerde bulunun

Huzurlu bir aile ortamı yaratın

Yasaklamak yerine kısıtlayın

Öğrenciyi ders-okul-ev üçgenine hapsetmeyin

Üstün beklentiler oluşturmayın

Hazıra alıştırmayın

Karşılaştırmalardan uzak durun

Yaptığınız fedakarlıkları yüzüne vurmayın

Uyku ve beslenme düzenini oluşturmasına yardımcı olun.

 

 

 

Bu haber 808 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...