Veteriner hekimlere eğitim programı düzenlendi

26 Ekim 2014 16:02

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Resmi ve Targel kapsamında görevli Veteriner Hekimlere yönelik Çiftçi Eğitim Salonunda eğitim programının düzenlendi.

Üç gün süren eğitimin açılışına Vali Yardımcısı Tahir Demir, İl Müdürü Cenk Şölen, Isparta Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yaşar Günaydın,  Isparta Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Hamdi Balcı, İlçelerde görevli Veteriner Hekimler ve İlimizdeki Gıda İşletmesi (Mezbaha ve Et Entegre Sahipleri)  yetkilileri ile İstihdamı Zorunlu Veteriner Hekimler katıldı.

Açılışta Eğitim görevlisi Yaşar Günaydın, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında yapılan işlemlere değindi. Mezbahaların modernizasyonu konusunu dile getiren Yaşar Günaydın, 2014 yılının sonu itibariyle mezbahalardaki modernizasyonun tamamlanmasını ve sağlıklı olmayan mezbaha kalmamasını amaçladıklarını belirtti.

Yürütülen işlerin mevzuat çerçevesinde olması gerektiğinin altını çizen Yaşar Günaydın, "Et muayenesinde toplum algısını değiştirmek için üretimden sofraya bütün aşamayı sıkı takip etmemiz lazım. Yetiştirme koşullarından hayvan refahına, nakliyesinden kesim yerinde bekletilmesine ve etin muayenesinden uygun saklama koşullarının sağlanmasına kadar her aşamayı takip etmemiz lazım" dedi.

İlimizde görev yapan 58 Veteriner Hekimin katıldığı, üç gün süren eğitimle,  katılımcılara 5996 Sayılı Kanun ve buna bağlı çıkan Gıda Hijyeni Yönetmeliği, Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik, Gıda ve Yemin Resmi Kontrollerine Dair Yönetmelik, Hayvansal Gıdaların Resmi Kontrollerine İlişkin Özel Kuralları Belirleyen Yönetmelik ile Türk Gıda Kodeksi ve diğer Veterinerlik hizmetleri konuları anlatıldı.

Eğitim sonucunda başarılı olanlara Katılım Belgesi verildi.

 

Bu haber 591 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...