Emniyet trafik denetimlerini artırdı

16 Ekim 2012 19:43

Son yıllarda hızla artan plakasız ve eksozu açık motor sayısına Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri dur diyor. Isparta'da yapılan operasyonlarda zaman zaman trafikten men cezaları kesiliyor.

2012 yılı itibariyle Isparta Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, toplamı bini geçen kurallara aykırı motosiklete ceza kesti ya da bağladı. Özellikle çarşı merkez ve kenar mahallelerde kuralları hiçe sayan ehliyetsiz sürücüler trafik ekipleri tarafından yakalanıyor. Emniyet Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre Ocak ayının ilk gününden itibaren binin üzerinde aykırı motosiklet yakalandı. Isparta Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, özellikle yaz mevsiminde gece caddelerde dolaşan motorlu bisikletler için sık sık operasyonlar düzenledi. Edinilen bilgiye göre, gece sokaklarda dolaşan ve egzozları açarak gürültü kirliliğine neden olan motorlu bisiklet sürücüleri için denetimlerini sıklaştırdı. Geniş cadde ve sokaklarda dolaşan, akrobasi hareketler yapan motorlu bisikletler için düzenlenen operasyonlarda bugünde kadar 1000’in üzerinde motorlu bisiklete el konuldu yada ceza kesildi. Sürücü belgesi olmayan, plakasız motorlu bisiklet kullananlara yasal işlem başlatılırken, yetkililer; anne ve babaların bu konuda duyarlı olmalarını, çocuklarını uyarmalarını istediler. Bir hata sonrasında ölen yakınımızı bir daha geri getiremeyeceğimizin altını çizen emniyet yetkilileri, Ispartalı hemşerilerimizin bu konuda bize yardımcı olacaklarına inandıklarını belirttiler.

Öte yandan, Isparta Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı, trafik şube ekiplerinin önümüzdeki günlerde, halk arasında modifiye araba olarak bilinen araçlara da göz açtırmayacağı öğrenildi. Yasaların ve kanunların dışında ki arabalara ceza kesileceğini belirten yetkililer, (Jantı kesik, eksozu açık” gibi arabalar da takip edilerek, gerekli işlemlerin yapılacağını belirtti. 

Bu haber 1540 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...