Isparta Karanfil üretiminde Türkiye’de 3’ncü sırada

26 Ekim 2014 16:03

İlimizin elma ve gülden sonra iddialı olduğu diğer bir değer olan kesme çiçek (karanfil) yetiştiriciliği TRT Haber kanalında.

İlimiz merkeze bağlı Deregümü köyünde 13 yıl önce başlayan kesme çiçek (karanfil) üretimi, bugün Isparta’yı bu alan da Türkiye’de 3.sıraya taşımıştır. Bu konuyu ele alan TRT Haber kanalı Isparta karanfilinin adını tüm Türkiye’ye duyurmuştur.

Geçtiğimiz günler de yayınlanan ve TRT Isparta muhabiri Fatih KAPLAN tarafından yapılan haber de İlimizin kesme çiçek üretimin de kat etmiş olduğu aşamalar hakkında bilgiler verilerek İl Müdürümüz ve üreticilerle yapılan röportajlara yer verildi.

İl Müdürü Cenk ŞÖLEN röportajında “Üretimimizle Türkiye’de 3. Karanfil üreticisi durumundayız. İlimizde yetişen diğer ürünlerde olduğu gibi karanfilde de kalite ön plana çıkmaktadır. Karanfilimiz şuanda ihracatçıların gözdesi halindedir.” dedi.

Haberde üreticiler bu işe nasıl başladıklarını, şimdi hangi aşamada olduklarını ve sorunlarını dile getirdikleri röportaj da“Kesme çiçek işine 13 yıl önce2.500 metrekare ile başladık. Hatta ilk başladığımızda çocuklarımız, bu sektörde paralarımız boşa gidecek diyerek karşı çıktı. Ama biz yılmadık2.500 metrekare ertesi sene 10 dönüm oldu, şimdi 100 dönüme çıktı. Personel bulmakta çok zorlanıyoruz. Burada lojmanlarımız var. Çalışacak aile lojmanlarımızda kalmak mecburiyetinde, elektriği, suyu bize ait ayrıca bir ailenin ” dediler. 

Bu haber 704 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...