TÜİK Isparta’yı Türkiye’ye böyle duyurdu

26 Ekim 2014 16:25

TÜİK’in, 81 ilde yaptığı boşanma araştırmasında Isparta’yla ilgili çok çarpıcı bir sonuç ortaya çıktı. İlimizde boşanmaların en büyü sebebi geçimsizlik. Yani Isparta’nın ekonomi alanında güçsüzlüğü boşanma istatistiklerine bile yansımış durumda.

Türkiye İstatistik Kurumu, ülke genelinde yaptığı boşanma istatistiklerinde ilginç verilere ulaştı. Özellikle Isparta’nın göze çarptığı istatistikte çok çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Ailelerin boşanma nedenlerini kapsayan araştırmada ilimiz için gerçekten alarm veren bir durum var.

YÜZDE 98’İMİZ GEÇİMSİZLİK NEDENİYLE BOŞANDIK

TÜİK verilerine göre Isparta’da boşanmaların yüzde 98,47’si geçimsizlikten kaynaklanıyor. TÜİK, Isparta’nın bu durumunu ilk sırada verirken ilimizi Türkiye’ye böyle tanıttı. Diğer taraftan boşanmaların kalan kısmı ise zina, cana kast ve pek fena muamele, cürüm ve haysiyetsizlik, terk, akıl hastalığı ve diğer nedenlerden oluştuğu ortaya çıktı.

GERÇEKTEN ISPARTA BÖYLE Mİ?

Veriler de gösteriyor ki Isparta’nın ekonomi alanındaki bu darboğazı bir araştırma kurumunun da istatistiklerine yansımış durumda. Yani Isparta’da iş alanlarının sınırlı olması burada yaşayan aileleri boşanmaya sevk ediyor. İlimizin özellikle sanayi alanındaki pasifliği, memur ve emekli şehri olması da bu durumu tetikleyen en büyük unsurlar.

 

Bu haber 691 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...