“Trimester Eğitim Programı Kamu, Özel Sektör ve Üniversite İşbirliği Toplantısı” Yapıldı

28 Ekim 2014 14:51

Süleyman Demirel Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Trimester Eğitim Programı kapsamında “Kamu, Özel Sektör ve Üniversite İşbirliği Toplantısı” düzenlendi. SDÜ üst düzey yöneticileri, akademisyenler, kamu ve özel sektör temsilcileri, çok sayıda öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını TBMYO Yapı Denetimi Trimester Bölümü mezunu Yapı Denetimi Teknikeri Hande Diken yaptı. Diken, trimester sistemi ve eğitim süreçlerindeki deneyimlerini anlattı.

Kendisinin de SDÜ mezunu olduğunu ifade eden İnşaat Mühendisi Mustafa Dülgerbaki de trimester eğitimi sayesinde öğrencilerle çalışma fırsatını bulduklarını belirterek öğrencilere “Yapı ruhsatı almak için gerekli evraklar nelerdir? Demir nasıl kontrol edilir? Hak- ediş nasıl kazanılır? İş yeri eğitiminizi sadece bunların özelinde görmeyin. Eğitiminizin sonunda defterinize sadece bunları yazacak olabilirsiniz ama en az bunlar kadar önemli kazanımlarınız daha var. Bu sektörden insanlarla tanışacak; onların tecrübelerinden yararlanacaksınız. İşyeri eğitimlerinizde size hangi birimde ne tür görevler verilirse verilsin kazandığını özgüveni asla küçümsemeyin” mesajını verdi.

Beyaz Ortak Sağlık Güvenlik Birimi Genel Koordinatörü Sadık Arslan, iş sağlığı ve güvenliğine dikkat çekerek öğrencilerin mesleklerini en güzel şekilde icra etmeleri gerektiğini söyledi.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nazım Uçar da programın ilk kez uygulandığını ifade ederek akademisyenler ve işyeri sahiplerinin desteğiyle 30 mezun verdiklerini; bu programın artılarını ve eksik yönlerini belirleyerek diğer bölümlerde de uygulanmasına destek olacaklarını ifade etti.

Trimester Uygulama Eğitimini başlatarak eğitimin temelini oluşturan Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ramazan Kayacan da “Bu işe başlarken aklımızda pek çok soru işareti vardı. Şimdi görüyorum ki işyeri sahipleri daha fazla öğrenci talebinde bulunuyorlar. Bu program hem öğrencilerimize hem de sektöre önemli katkılar sunuyor” şeklinde konuştu.

SDÜ ders olarak verilen eğitimin daha da geliştirilmesini temenni eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Talip Türcan da üniversitemizin bu konuda model olacağına duyduğu inancı dile getirdi.

Açılış konuşmalarının ardından Trimester Programına uygulama ortamı sağlayarak program öğrencilerinin teknik eleman olmalarına katkıda bulunan kamu ve özel sektör temsilcilerine teşekkür plaketi takdim edildi.

 

 

Bu haber 716 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...